Адвокатът на мъжа, похитил и подпалил вчера автобус с 51

...
Адвокатът на мъжа, похитил и подпалил вчера автобус с 51
Коментари Харесай

Италия иска да отнеме гражданството на шофьора, опитал се да похити автобус с ученици

Адвокатът на мъжа, похитил и запалил през вчерашния ден рейс с 51 италиански възпитаници, сподели, че клиентът му е обяснил по време на разпитите, че е желал да направи нещо впечатляващо, с цел да притегли вниманието върху последствията от миграционните политики, съобщи Франс прес.

Шофьорът на рейса, 47-годишен италиански жител от сенегалски генезис, беше разпознат още през вчерашния ден като Усейну Си. Той бе арестуван по обвинявания за взимане на заложници, обмисляне на всеобщо ликвидиране и предизвикателство на пожар с утежняващо виновността събитие "тероризъм ", разяснява Франс прес.

Italian police rescued 51 children taken hostage by their school bus driver, who doused the vehicle in petrol and set it alight apparently in protest at migrant deaths in the Mediterraneanhttps://t.co/aOgeF5o89i pic.twitter.com/GM8U0DSO7q
— AFP news agency (@AFP) 21 March 2019
Според прокурора на Милано Франческо Греко е същинско знамение, че не се е стигнало до всеобщо ликвидиране и карабинерите са съумели да спрат в точния момент рейса и да извадят всички деца от него. Според Алберто Нобили, началник на звеното за битка с тероризма в Милано, нападателят работил като "вълк единак ", само че не е имал връзки с радикалния ислямизъм.

Действията на водача на учебния рейс са били преднамерени. Той е подготвял офанзивата от няколко дни и е желал целият свят да приказва за нея. Мъжът е качил в ЮТюб видео, с цел да изясни дейностите си и да призове Африка към протест. Видеото е било предопределено за негови близки от град Крема край Милано, само че също и от Сенегал.

Нападателят е бил женен за италианка, само че се е развел. Той имал две деца младежи от брака си.

Отвличането на рейса с учениците стана през вчерашния ден преди обед. Петдесет и един възпитаници от гимназията в Крема пътували дружно с трима възрастни придружители за спортна демонстрация. Внезапно водачът сменил посоката и се отправил по автомагистралата към миланското летище Линате. Заложническата рецесия траяла към 40 минути. Мъжът предизвестил пасажерите в рейса, че никой няма да излезе жив от него, описват няколко деца.

После той им взел мобилните телефони и изискал от придружителите да вържат децата с електрически кабел. Мъжът носел и бидон с бензин и запалка и заплашвал децата, че в случай че мръднат, ще ги залее с бензина и ще ги подпали. Не спирал да повтаря, че има толкоз доста хора, които продължавали да умират в Африка и че виновността за това е на италианските вицепремиери Матео Салвини и Луиджи Ди Майо, споделя една от ученичките в рейса. Тя добавя, че водачът е изливал бензин на земята, до момента в който карал и твърди, че той е размахвал револвер и нож.

Според прокурора Греко водачът е блъснал рейса в кола, в която е имало мъж и дете, които избягали, преди колата им да се подпали.
Герой на вчерашния ден било 13-годишно момче от рейса, което съумяло да вземе паднал на земята, мобилен телефон на свое другарче и да се обади на полицията и карабинерите.

Накрая полицията и карабинерите организирали пътни блокади, само че водачът минал през първата. После обаче бил принуден от три полицейски коли да спре. Тогава той запалил рейса, само че карабинерите и полицията работили бързо и съумели да счупят стъклата и да извадят изпадналите в потрес деца. Дванайсетина деца и двама възрастни били откарани в болница поради леко поемане на пушек. Автобусът е изцяло опожарен.

След случая италианският вицепремиер Матео Салвини сподели, че водачът е имал в предишното проблеми с органите на реда поради полова експанзия над невръстен и поради каране в нетрезво положение.

Вътрешното министерство ревизира опцията за лишаване на италианското поданство на сенегалеца, разясниха източници от ведомството.

Едно от децата в рейса споделя, че нападателят твърдял, че желал да си отмъсти за гибелта на дъщерите си, които се удавили в Средиземно море при опит да стигнат до Италия, добавя ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР