Адвокатът на директора на групата в Алабама, арестуван след футболен мач, казва, че дърпането е неприемливо и е травмирало учениците

...
Директорът на групата от Алабама, който беше арестуван, след като
Коментари Харесай

Директорът на групата от Алабама, който беше арестуван, след като отказа да спре изпълнението на групата си на гимназиален футболен мач, се бори с последствията от удара с електронен удар от полицията, което според неговия адвокат е неприемливо и травмира учениците.

„Независимо от това как може да е започнало това, нищо не се е случило, което да гарантира, че клиентът ми е бил удрян с електронен удар многократно, дори докато е бил на земята като тотален престъпник, в този момент пред 145 студенти“, адвокатът на Джони Мимс, Джуандалин - каза Гиван. „Тези деца бяха травматизирани.“

Мимс, директорът на оркестъра в Minor High School, каза пред CNN This Morning, че работи, за да възвърне редовното използване на ръката си, след като полицията го удари с електронен удар и е загрижен за своите ученици, които са станали свидетели на инцидента.

Директорът на групата от Алабама е бил с електронен удар и арестуван след футболен мач в гимназията за отказ да спре изпълнението, казва полицията Директорът на групата от Алабама беше ударен с електронен удар и арестуван след гимназиален футболен мач за отказ да спре изпълнението, съобщи полицията От Фейсбук

„Имам страхотен лекар, с когото работя, за да се опита да ми помогне да използвам редовно ръката си, защото бях ударен с електронен удар в рамото, както и в долната част на торса“, каза Мимс в сряда. „Разбира се, използвам раменете си за повечето неща, които правя.“

Инцидентът започна в четвъртък, когато полицаи помолиха директорите на групи от двете училища да спрат изпълненията си след футболен мач в гимназията PD Jackson-Olin, така че хората да напуснат стадиона, каза преди това в изявление говорителят на полицията в Бирмингам Труман Фицджералд.

Групата на домакинския отбор спря да свири, когато беше помолена, но Мимс „инструктира групата си да продължи да изпълнява“, се казва в изявлението.

„Служители на BPD се опитаха да задържат директора на групата за непристойно поведение, когато последва физическа свада между директора на групата, персонала на Birmingham City Schools System и служители на BPD“, се казва в изявлението.

„Арестуващият полицай твърди, че директорът на групата го е бутнал по време на ареста“, се казва в изявлението на полицията. „След това арестуващият служител покори директора на групата с Taser, което сложи край на физическата конфронтация.“

Гиван нарече полицейското описание на инцидента „абсолютна лъжа“.

„Клиентът ми нито веднъж не се е опитал да нападне по какъвто и да е начин полицейското управление в Бирмингам“, каза Гиван. „Недопустимо е преподавател да бъде удрян с електронен удар пред ученици от органите на реда. Прекалено е“, добави тя.

Полицейското управление на Бирмингам препрати искането на CNN за коментар до градската прокуратура. CNN се обърна към този офис за коментар.

Мимс каза, че е бил ударен с електронен удар в рамото и торса. Мимс каза, че е бил ударен с електронен удар в рамото и торса. Бирмингамско полицейско управление

Мимс каза, че групата му е била разделена, когато са свирили, с около 15 ученици на пистата и 130 на трибуните.

„Съобщих на полицаите: „Хей, ние сме на последната част от песента“, каза Мимс. „Има координация, която трябва да се случи между тези две единици на групата. Това не е едно от онези неща, които просто прекъсвате групата.

Мимс каза, че цялата група на другата гимназия е била на трибуните, което прави „много по-лесно за този директор да получи пълен контрол върху това, което се случва с групата, докато свирят“.

И по някое време осветлението на стадиона беше изгасено, добави той.

„Можете да видите, че се опитвам да накарам групата да прекъсне, но по това време, разбира се, тъй като съм по-тъмен човек, е много трудно за учениците да видят“, каза той.

Дживан каза, че търси информация за това кой е изгасил светлините на стадиона и че планират да заведат съдебни действия срещу полицейското управление.

След инцидента Мимс е отведен в болницата на Университета на Алабама в Бирмингам и след това в градския затвор в Бирмингам, където е резервиран и по-късно освободен. Полицаите получиха заповеди за арест за хулиганство, тормоз и съпротива при арест, каза полицията.

„Отделът за вътрешни работи на полицейското управление на Бирмингам разследва всички инциденти, при които полицай използва сила по време на арест“, се казва в изявлението на полицията.

Гимназията PD Jackson-Olin е част от района на градските училища в Бирмингам, където не се допускат представления през петото тримесечие, съобщиха от района в изявление на филиала на CNN WVTM.

Малката гимназия е част от района на училищата в окръг Джеферсън, който преди това каза на филиала на CNN WBRC, че е наясно с инцидента.

„В процес съм на събиране на всички факти и смятам, че би било неуместно да коментирам повече, докато процесът не приключи. Призовавам всички да не си правят прибързани заключения“, в изявлението на суперинтендант Валтер Гонсулен.

Мимс се присъедини към бандата на Minor High School през 2018 г., след като преподава в гимназиална група във Флорида в продължение на около десетилетие, според уебсайта на училището, и има магистърска степен по музикално образование от Щатския университет на Флорида.

Карол Алварадо от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР