Адвокатът му заяви, че претърсванията са свързани с досъдебно производство

...
Адвокатът му заяви, че претърсванията са свързани с досъдебно производство
Коментари Харесай

Разпитаха Васил Божков. Разследващите го питали за глупости

Адвокатът му съобщи, че претърсванията са свързани с досъдебно произвеждане от предходната година по отношение на компании и тяхната активност и не касаят Алексей Петров
Разпитаха предприемача Васил Божков, откакто малко по-рано през днешния ден проверяващи влязоха в негови офиси, обявявайки, че се работи по следствието, обвързвано с убийството на Алексей Петров. По думите на хазартния необут са го питали " за нелепости ", а юристът му отхвърли разпитът да касае случая със убития притежател на " Лев инс ".

Васил Божков е съпроводен от полицията за разпит като очевидец, изясни преди разпита юристът му Георги Гатев пред медиите. Защитникът уточни, че претърсванията са свързани с досъдебно произвеждане в Столичната дирекция на вътрешните работи, което се води от предходната година, по отношение на компании и тяхната активност. Адвокатът изясни, че клиентът му е бил обвързван преди с някои от компаниите, само че те са трансферирани на друго лице. Той позволи, че от Божков, като очевидец, евентуално ще бъде поискана информация за тези компании.

Адвокат Георги Гатев уточни, че дейностите на полицията не касаят Алексей Петров, добавя Българска телеграфна агенция.

В същото време от Министерство на вътрешните работи оповестиха публично по отношение на акцията в парцели на Божков, че " на територията на столицата се правят процесуално-следствени и оперативно-издирвателни дейности, свързани с следствието на убийството на Алексей Петров ".

Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура.

Днес Министерство на вътрешните работи стартира дейности по необходимост в парцели на предприемача. На един от адресите, където се правят претърсвания и изземвания, той изтърпява мярка " домакински арест ".

Пред медиите съобщи, че не е имал взаимоотношения с Алексей Петров и няма нищо общо с него. Бизнесменът разгласи, че приготвя нов политически план. Той разяснява, че дейностите против него са, " с цел да бъде спрян този план и да се плашат хората, които ме поддържат ".

На излизане от Столична дирекция на вътрешните работи Божков не изясни защо е бил разпитван.  " Разпитваха ме за нелепости ", сбит беше предприемачът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР