Адвокат Тони Менкиноски е внесъл в Конституционния съд на Република

...
Адвокат Тони Менкиноски е внесъл в Конституционния съд на Република
Коментари Харесай

Искат проверка дали сдружение „Цар Борис III“ противоречи на Конституцията на РСМ

Адвокат Тони Менкиноски е внесъл в Конституционния съд на Република Северна Македония искане да бъде прегледано дали програмата и уставът на съдружие " Цар Борис Трети " в Охрид са в сходство с конституционния ред на страната, оповестява изданието „ Фактор ”.

„ По неоспорим метод може да се откри, че програмата и уставът на сдружението са ориентирани към принудително разрушение на конституционния ред на (Република Северна) Македония и разпалване на национална и религиозна непоносимост “, се показва в самодейността, оповестява изданието, цитирайки
Менкиноски, който твърди, че „ съдействието на цар Борис Трети с Адолф Хитлер е исторически факт и че монархът е обвързван с депортирането на 11 363 евреи от Македония, Тракия и югоизточните елементи на Сърбия по време на Втората международна война, осъществено от България ”.

„ Твърди се, че под управлението на цар Борис Трети е признат акт за промяна на македонската националност с българска . Към настояването е добавена обосновка за практиката на Европейския съд за правата на индивида, която демонстрира, че отричането на фашизма и Холокоста насажда ненавист и назадничавост ”, добавя изданието, уточнявайки, че Менкиноски е „ юридически представител на македонците от България пред Съда по правата на индивида в Страсбург ”.

По-рано незнайно лице счупи табелата с името на Цар Борис Трети на клуба в Охрид, до момента в който вътре са били членове на сдружението и малко откакто от там са си тръгнали представители на ОССЕ.

Сдружението за одобряване на културните полезности на македонските българи „ Цар Борис III ” в Охрид е записано в Централния указател на Република Северна Македония през ноември 2021 година според Закона за сдруженията и фондациите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР