Адвокат на руския опозиционен политик Алексей Навални, който придружаваше майката

...
Адвокат на руския опозиционен политик Алексей Навални, който придружаваше майката
Коментари Харесай

Адвокатът на Навални беше задържан за кратко в Москва

Адвокат на съветския опозиционен политик Алексей Навални, който придружаваше майката на Навални предходната седмица, до момента в който тя се мъчеше да накара управляващите да предадат тялото му, беше арестуван за малко във вторник в Москва, оповестиха съветските медии, представени от Ройтерс и БНР. 

Адвокатът Василий Дубков по-късно сподели пред самостоятелното издание Verstka, че е бил освободен. От изданието показаха, че той не е коментирал повода за задържането си, само че е отбелязал, че това е възпрепятстване на активността му като юрист.

С помощта на Дубков майката на Навални - Людмила съумя да издейства освобождението на тялото на сина си предходната събота, осем дни откакто той ненадейно умря в арктическа наказателна колония.

По-рано тя беше обвинила съветските следователи, че се пробват да я " изнудват “, като задържат тялото, в случай че не се съгласи да го погребе " скрито ", което обаче тя е отказала да одобри.

Говорителката на Навални сподели по-рано във вторник, че екипът му до момента не е съумял да откри погребална зала или друго място, където хората да дойдат, с цел да му отдадат респект. Тя сподели, че на едно от местата им е било казано, че на " погребалните организации е неразрешено да работят с нас ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР