Адвокат Михаил Екимджиев е готов да защитава Менда Стоянова срещу

...
Адвокат Михаил Екимджиев е готов да защитава Менда Стоянова срещу
Коментари Харесай

Адвокат Екимджиев: Цинично е лакеи и съучастници да ронят сълзи за човешки права

Адвокат Михаил Екимджиев е подготвен да пази Менда Стоянова против Министерство на вътрешните работи, във връзка със злепоставянето и по време на полицейската акция за ареста на Бойко Борисов. Това разгласи самият той за Plovdiv24.bg. Тогава бе оповестено, че Стоянова е измежду задържаните, заедно с Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова.

" Въпреки отношението ми към вожда, аз съм подготвен да пазя всеки човек, чиито права са нарушени, в името на правилото “, сподели Екимджиев. " Познаваме се с Менда, обади ми се обезпокоена, откакто схванала от тв приемника, че е упрекната от известията, които вървяха “, сподели Екимджиев.

Той е обяснил, че може да съди Министерство на вътрешните работи по член 1 от Закона за отговорността на страната и общините за вреди. Но дали ще го направи, единствено тя ще го реши, той не може да го инициира. " Не виждам необикновен възторг в тази тенденция, само че тя ще го взема решение. Тя няма обвиняване и безусловно никаква отговорност, обвързвана с Божков “, добави още юрист Екимджиев.

За самата акция на Министерство на вътрешните работи той сподели, че съжалява, че не е била по-добре проведена от процедурна позиция. " Бяха позволени някои, въпреки и несъществени, нарушавания, като това с Менда Стоянова и това, че юристът на Бойко Борисов не беше позволен незабавно, а 30-40 минути по-късно. Това е неприятно.

Но, в случай че би трябвало да го съпоставим с бруталността и полицейските акции на ГЕРБ от 2010 година, когато влизащите с тежко въоръжение командоси, с маски и шлемове, с автомати с лазерни мерници, ориентирани към спящи дами и деца и полуголи мъже, които се търкаляха и ги заснемаха от Министерство на вътрешните работи, след което ги разпространяваха в цяла България, цинично е тъкмо тези лакеи и съучастници на Борисов, които го посрещнаха като наркобарона Пабло Ескубар, когато той излезе от пандиза, тъкмо те да ронят сълзи за народна власт и човешки права. Нека малко да имат памет и да имат някакъв срам и етични спирачки в тая посока! “, сподели още Михаил Екимджиев.

" Иначе, като юрист, не се веселя да виждам такива прояви на мека полицейщина, само че отново спрямо това, което съм се нагледал и полицейската бруталност при митингите от предходната и по-миналата година против Борисов и Гешев, това е бял дерт. Защитавал съм водачи на всички политически партии, тъй като когато се окажат в съпротива, те стават спонтанно върли и по-радикални правозащитници от мен “, добави юристът.

За Менда Стоянова Екимджиев посочи още веднъж, че поради правилото и поради превъзпитанието на Министерство на вътрешните работи, колкото и амбициозно и непостижимо да наподобява това, той е подготвен да я пази. " Но отново споделям, нямам нищо общо с наказателната част, а тя Менда няма и обвиняване. Но тя обезпокоена ме попита какво може да се направи, тъй като това нарушава презумпцията за невиновност, злепоставя я и така нататък “, добави адвокат Екимджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР