Адвокат Менко Менков коментира в централата на ГЕРБ днешното решение

...
Адвокат Менко Менков коментира в централата на ГЕРБ днешното решение
Коментари Харесай

Менко Менков: Васил Божков е поздравил Севдалина Аранудова

Адвокат Менко Менков разяснява в централата на ГЕРБ днешното решение на Софийския градски съд.

Според него от вкъщи на Севдалина Аранудова е конфискуван приветствен адрес от Васил Божков и парични суми в евро и рубли.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Софийски градски съд оставя без разглеждане импортираните от СГП претенции за правосъдна глоба по осъществените процесуално-следствени дейности по претършуване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

Претърсването в домовете на Борисов, Арнаудова и Горанов е осъществено при по този начин наречения наложителен случай. От самато начало тезата ни е, че липсват изискванията за необходимост. Проверката е почнала на 10 декември предходната година ". Това сподели Менко Менков, юрист на Бойко Борисов.

Той бе безапелационен, че липсват две съществени предпоставки, без които съдът не може да утвърди каквито и да е протоколи по този случай. Първо, неналичието на необходимост и второ неналичието на подготвеност, сподели юристът. И даде образец, че в практиката необходимост се ползва при залавянето на наркобанди.

„ Да ви напомня още веднъж процедурата. Проверката е почнала на 10 декември предходната година. Трите лица се явиха непринудено пред проверяващите от ГДНП. Отговорили са на всички заложени въпроси. Нека напомня, че инспекцията се прави по сигнал на „ Боец”, в който се съдържат единствено материали от обществените мрежи. Те не съдържат единствено обяваване на неща, които Васил Божков неведнъж в медиите е посочвал в продължение на две години. Защо проверяващите са се насолили единствено към случая с него, няма по какъв начин да знам. На 17 от инспекцията, която не е изпращана в прокуратурата, сигналът е изпратен до вътрешния министър и той го е изпратил до ГДНП. След това полицейските чиновници е трябвало да изпратят материалите в СГП, с цел да може тя да вземе решение на разположение ли са задоволително данни за формиране на досъдебно производство”, разясни юристът.

По думите му, според закона, следствието за закононарушения, осъществени от членове на Министерски съвет, може да се извърши единствено от следователи.

Преди изказването на Менков Софийският градски съд остави без разглеждане импортираните от СГП претенции за правосъдна глоба по осъществените процесуално-следствени дейности по претършуване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. По-късно СГП заяви, че предстоят нови разпити по случая. Тримата ще бъдат разпитани наново, само че към този момент от следовател. На разпит ще бъдат призовани и всички други лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на случая.

Очаквайте детайлности

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР