Адвокат Красимир Атанасов Трифонов от Карнобат е уличен във фалшифициране

...
Адвокат Красимир Атанасов Трифонов от Карнобат е уличен във фалшифициране
Коментари Харесай

Скандално разкритие за адвоката на Миню Стайков СНИМКА

Адвокат Красимир Атанасов Трифонов от Карнобат е махленски във подправяне на документи в опит да попречи на второто следствие, което Специализираната прокуратура води против Миню Стайков, и по което предприемачът е с доказана на две правосъдни инстанции мярка за неотклонение " задържане под стража " , разкрива " Правен свят ".

Според изданието против Трифонов, който е и общински консултант в Карнобат, са събрани доказателства, съгласно които той съзнателно е антидатирал документи, за да показа като своя адвокатска адвокатска фирма офис, употребен от 2013 година от компания на Миню Стайков. В схемата юрист Трифонов даже въвлича нотариус от Карнобат и управлението на Адвокатска гилдия – Сливен. Целта на Красимир Трифонов е да показа дейностите на проверяващите органи по досъдебното произвеждане за злоупотреби със средства по европейските стратегии за земеделие като незаконосъобразни и нарушаващи наредбата на член 33, алинея 1-4 от Закона за адвокатурата. Трифонов даже е подал тъжба до омбудсмана, адвокатурата и до основния прокурор, само че се чака сезирането на Висшия адвокатски съвет (ВАдвС) с искане за формиране на дисциплинарно произвеждане против бранителя.

На 2 май рано сутринта под наблюдението на Специализираната прокуратура стартират претърсвания и изземвания от офиси и пространства, свързани с следствие за източване на милиони левове от подставени лица, главно родственици и близки на чиновници на Миню Стайков, които са получавали европейско финансиране от Държавен фонд " Земеделие ". Сред претърсените адреси е и домът на юрист Красимир Трифонов в Карнобат, откъдето обаче не е конфискувано нищо. Разследващите влизат и в офис в центъра на града, който от 2013 година се употребява чартърен от Едноличен търговец " Миню Стайков Комерс ". Именно на този адрес са осъществявани всички дейности по арендата на земеделска земя от обвързваните с обвинения Стайков компании, бенефициенти по европейските стратегии. Иззети са голям брой документи, които са значими за следствието, по което интерес демонстрира и Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ), като всичките дейности са осъществени след позволение от арбитър.

Докато траят претърсванията, юрист Трифонов изяснява на служителите на реда и следователите, че това е вторият адрес на адвокатската му адвокатска фирма, даже демонстрира адвокатската си карта, само че други доказателства в посока на изказванието не показва. Присъствието на Трифонов на адреса е повече от изненадващо, като се има в поради, че през март 2019 година, при осъществяването на разпит, той изрично отхвърля да е осведомен с активността на компаниите, която се реализира в офиса на ул. " Г.Димитров " 45 в Карнобат.



Снимката от уеб страницата " Зона Бургас " от 2 май 2019 година ясно демонстрира, че до момента в който полицията и следователите правят претърсванията офисът на ул. " Г.Димитров " 45 в Карнобат не е бил обозначен като " адвокатска адвокатска фирма ".

Непосредствено откакто проверяващите се отдръпват, Трифонов изисква от работещите в офиса да ревизират по какъв начин стои въпросът с заплащането на наема на пространствата. На счетоводителите, ангажирани с обслужването на бизнеса на Миню Стайков, е разпоредено да не погасяват дължимите наеми, насъбрани от началото на годината, тъй като договорът ще бъде изменен и на мястото на Едноличен търговец " Миню Стайков Комерс " като наемател ще бъде вписан юрист Красимир Трифонов. След случилото се на 2 май, юристът се свързва и с нотариус Таньо Великов от Карнобат, който по-късно ще признае пред проверяващите, че е удостоверил сключването на контракт за наем на пространствата на ул. " Г.Димитров " 45 сред юриста и наемодателите, като обаче показва задна дата на полагането на подписите, а точно - 14 януари 2019 година

Посредством позволени от арбитър специфични разследващи средства е открито, че на 7 май т.г. Трифонов организира диалог с техническия секретар на Адвокатска гилдия – Сливен, в хода на който двамата разискват по какъв начин още веднъж със задна дата в протокол от съвещание на Колегията да бъде вписан като втори адрес на адвокатската фирма офиса на компанията на Миню Стайков. Уточняват се, че има опция пространствата на ул. " Г.Димитров " 45 да се впишат като адвокатска фирма в протокола от съвещание на Адвокатска гилдия – Сливен от 18 април, само че за задачата Трифонов поема ангажимент да отиде на място, с цел да подаде заявление, още веднъж със задна дата.

На 8 май Трифонов посещава Колегията и се среща с ръководителя й юрист Станимир Комбалов, след което получава и нужното уверение, че претърсеният шест дни по-рано офис е бил адвокатска адвокатска фирма. Така, в случай че при подправяния контракт за наем със задна дата става въпрос за операция на частни документи, то в тази ситуация към този момент е налице антидатиране на формален документ – протокол от съвещание на Адвокатската гилдия в Сливен. Справка в уеб страницата на същата демонстрира, че последният оповестен протокол е от средата на месец февруари т.г. По-късно, след подхванати дейности от страна на проверяващите, е открито, че регистърът на Колегията на юристите в Сливен не е воден съгласно условията, защото е непрономерован и непрошнурован.

В поддръжка на това, че офисът на Едноличен търговец " Миню Стайков Комерс " най-малко до 2 май 2019 година не е бил адвокатска адвокатска фирма са и самите доказателства, конфискувани при претърсванията от помещението на ул. " Г.Димитров " 45. Сред документите няма такава, която да съставлява адвокатски бумаги, а само материали, отнасящи се до активността на компаниите, получавали европейско финансиране. Нещо повече, едвам откакто пространствата са претърсени, а на Миню Стайков е повдигнато ново обвиняване, Красимир Трифонов слага табели на фасадата, съгласно които пространствата са адвокатска адвокатска фирма. Това, че няма никакви обозначения, че офисът на Миню Стайков изобщо в миналото е бил адвокатска адвокатска фирма, е видно и от снимковия и видео материали, които кореспондентите на централните медии и публицистите от районни уеб сайтове разгласяват в деня на акцията на 2 май т.г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР