„Адската седмица” (издание на „Персей“) е ръководство за успех, вдъхновено

...
„Адската седмица” (издание на „Персей“) е ръководство за успех, вдъхновено
Коментари Харесай

Адската седмица – как да промениш живота си за 7 дни

„ Адската седмица” (издание на „ Персей “) е управление за триумф, въодушевено от тренировките на военноморските тюлени. Световноизвестният ментален треньор и някогашен боен от спецчастите Ерик БертранЛарсен демонстрира на процедура по какъв начин да рестартираш живота си единствено за седем дни. Книгата предлага необятен набор от техники за самоусъвършенстване, практични препоръки и една изцяло нова вероятност в живота. Човек в действителност може да промени живота си единствено за седем дни.
ОТКЪС
Представи си живота си като дълга права времева линия. Раждаш се, живееш живота си, а след доста години умираш. Живееш в страна, където има задоволително от всичко. Борбата за битие, която съставлява забележителна част от всекидневието на толкоз доста хора на планетата, не е нещо, за което мислиш изключително постоянно.
Но годините минават и започваш да осъзнаваш, че всеки един ден наподобява на предходния. Всяка една седмица е като предходната. Всяка една година. Може би даже към този момент не ги различаваш, толкоз са идентични.
Имаш всичко, от което се нуждаеш. Всъщност нещата са си напълно добре, нямаш от какво да се оплачеш.
Животът ти се е подредил почти по този начин, както го искаш.
Имало е и възходи, и падения, само че като цяло равносметката е добра.
И въпреки всичко има нещо, което ти липсва. Може би.
Отново си показа живота си като дълга права линия. Представи си, че решаваш да нарушиш тази линия, да завържеш здрав възел в нишката, да създадеш примка, представляваща една седмица, в която да се измъкнеш от рутината на всекидневието, от всички навици и показа, съгласно които живееш. Може би точно от това имаш потребност – от нещо друго, от предизвикателство, което да те накара да положиш повече старания, в сравнение с по принцип ти се постанова. Вероятно би било хубаво да обогатиш всекидневието си с нещо, което след това ще си спомняш, от което има какво да научиш, с което можеш да се гордееш, което да ти дава ориентир в бъдеще. Нещо, което ще ти даде повече, в сравнение с до момента си успявал да получиш. Често се случва човек, въпреки и неумишлено, да повтаря един и същи модел, рутинно да извърша едни и същи дейности.
Аз, наподобява, съм късметлия, тъй като съм имал опцията да работя на разнообразни места, в разнородни среди, да се срещна с значително браншове на промишлеността и прослойки на обществото. Бил съм чиновник в компании в региона на телекомуникациите и финансите, бил съм и „ ловджия на глави “.Работил съм със състезатели и треньори от 15 разнообразни национални тима в Норвегия и по света – от битка, голф и ветроходство до ски тичане и таекуондо. Работил съм с Военноморските тюлени, Британските специфични въздушни сили (SAS, двайсет и втора група) и норвежките спецчасти. Работил съм най-много в Норвегия, само че в последните години и в други страни. В качеството си на ментален треньор пътувам по целия свят, с цел да споделя познанията си по ментален тренинг. Всяка седмица беседвам с мениджъри и експерти от разнообразни области.
Средата на множеството места, в които съм работил и съм придобил опит и знания, се състои от хора, отличаващи се с достолепие и горделивост. Хора, горди с специалността и уменията си, с настройката си към работата, към самите себе си, към сътрудниците и шефовете си. Професионалисти, уверени в личните си качества и дейности. Въпреки това има едно-единствено място, където средата се отличава от всички останали, и това място са специфичните елементи – както в Норвегия, по този начин и по света. Само там човек може да види нещо, което съгласно моите показа е неповторимо. И самите човеци, и културата на цялата организация са белязани от него, а повода значително е фактът, че тези хора изцяло осъзнават голямото значение на това, което аз назовавам ментален тренинг.
Един от главните детайли на тази неповторима просвета е адската седмица. Случвало се е да беседвам с офицери с висок сан от специфичните елементи на Англия и след няколко бири, когато настроението е приповдигнато, те стартират да споделят разнообразни истории от персоналния си опит. Удивително е какъв брой доста от тези истории в действителност водят началото си точно от адската седмица. Изумително е какъв брой постоянно се случва хората да си напомнят адската седмица, даже доста години откакто са я минали. Почти постоянно приказват за нея с възприятие за комизъм, с наслада, смях и доволство. И с горделивост. Ако започнеш да им задаваш въпроси, множеството от тях сигурно ще потвърдят, че тя им е донесла освен това от физическо предизвикателство. Дала им е нещо, в което всички ние можем да се включим, от което да се поучим и да имаме изгода. Нещо по-задълбочено и значимо.
Бих желал да основа вид на адската седмица на въоръжените сили, само че предопределен за цивилни. Адска седмица, през която всички могат да преминат, без значение от това с какво се занимават. Период, в който не стопират с нормалните си отговорности и занимания, само че се оправят с всичко доста по-добре.
Ще нарека тази седмица „ Адската седмица на Бертран “. Тя стартира в 5.00 часа в понеделник заран. Тогава би трябвало да станеш. Приключва в 22.00 часа в неделя вечер, когато си лягаш. Във времето сред тези дни и часове ти ще успееш да смениш остарялото си Аз с една по-добра, по-осъзната версия на самия теб. Ще бъдеш най-хубавата версия на себе си в продължение на една седмица. Не се надявай или заблуждавай, че всичко ще се подреди от единствено себе си, без старания от твоя страна. Препоръчвам ти да проведеш такава седмица колкото е допустимо по-скоро. По този метод ще можеш да видиш, да научиш, да създадеш моменти и прекарвания, които след това да си спомняш и да прилагаш по безчет разнообразни способи. Толкова доста, че ще се радваш, че си минал през тази седмица.
Всички ние сме напълно наясно какво би трябвало да създадем, с цел да живеем по-добре, да имаме по-високи достижения, да се усещаме по-добре. Но не го вършим. Моят опит демонстрира, че в случай че преминеш през адската седмица, ще установиш, че напълно не е толкоз мъчно да направиш нещата в живота си, които преди са те плашили. Съвсем простички мисли и дейности ще станат част от всекидневието ти в продължение на една седмица. Ще се храниш здравословно. Ще имаш физическа подготовка всеки ден. Ще си почиваш качествено. Ще изслушваш близките. Ще бъдеш съсредоточен, до момента в който работиш. Ще ставаш рано. Ще си лягаш рано. Ще бъдеш акуратен във всичко, с което се захващаш. Ще отсяваш маловажното от значимото. Ще имаш верни цели. Ще бъдеш добър към близък си. Ще се научиш да даваш. Ще бъдеш положителен и с жизнен дух. Ще гледаш напред, ще бъдеш деятелен, деятелен, деятелен. Ще бъдеш най-хубавата версия на самия себе си в продължение на една седмица. Само една седмица. Това дълго време ли е, или малко? Едно е несъмнено – това прекарване ще ти послужи за цялостен живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР