Адолфо Домингес Фернандес, президент и основен акционер на испанската модна

...
Адолфо Домингес Фернандес, президент и основен акционер на испанската модна
Коментари Харесай

Смяна на щафетата: Модната компания Adolfo Domínguez с ново ръководство

Адолфо Домингес Фернандес, президент и главен акционер на испанската фешън група Adolfo Domínguez в продължение на 28 години, съобщи поста си на изпълнителен президент на компанията на своята дъщеря Адриана Домингес. Назначението беше утвърдено единомислещо от членовете на Съвета на шефовете, осведоми abc.es.

Икономист по обучение, Адриана Домингес олицетворява третото потомство, което ще поеме юздите на компанията, учредена от нейните баби и дядовци през 1950 година Младата дама е шеф на компанията от ноември 2016 година и за тези четири години тя изцяло възобнови ръководството на компанията, в тандем с сегашния изпълнителен шеф Антонио Пуенте.

Заедно с нея, новият мениджърски екип съумя да изкара компанията на облага след 10 години загуби, успявайки да увеличи общите продажби, както тези от магазините, по този начин и на онлайн търговията. Смяната на върха можеше да стане и по-рано, само че досегашният президент реши сдаването на поста да съвпадне с края на законния му мандат.

Бащата на Адриана, който този месец навърши 70 години, беше главната движеща мощ на фамилната фешън компания до 2016 г. След предаването на щафетата на по-младите, той остава в административния орган на компанията като притежател и главен акционер на компанията, притежаващ 31,5% от капитала й.

" Марката през днешния ден е измежду най-реномираните и приети фешън испански компании. Тя е най-старата компания в текстилния бранш на фондовия пазар и поддържа 52% от своите магазини отвън Испания ", акцентират от компанията. 

Групата Adolfo Domínguez разполага с 391 точки за продажба в 22 страни и през последната одитирана година (2018-2019) регистрира 112 милиона евро облага. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР