Адолф Хитлер е поискал да членува в Националсоциалистическата германска работническа

...
Адолф Хитлер е поискал да членува в Националсоциалистическата германска работническа
Коментари Харесай

Хитлер е искал да членува в друга партия, преди да се присъедини към националсоциалистите


Адолф Хитлер е изискал да членува в Националсоциалистическата немска работническа партия, чак откакто е бил отритнат от друга партия.

Това оповестява водещият историк Томас Вебер от Университета в Абърдийн, който се базира на непубликувани до момента документи. Според тях през 1919 година новосформираната Германска социалистическа партия е отказала участие на Хитлер, акцентирайки му, че не го желае в своите редици, нито като създател за своя вестник, написа английският в. „ Гардиън “.

Според Вебер историята е можела да поеме по напълно друг път, в случай че участието на Хитлер е било признато. Въпреки че също е крайнодясна, Социалистическата партия по това време е била доста по-голяма и по-успешна от тази на националсоциалистите. Това го кара да мисли, че Хитлер е можел да се помири с второстепенна позиция в нея и затова той „ би било малко евентуално въобще да пристигна на власт “, счита историкът.

Според него чак година по-късно младият Хитлер е почнал да демонстрира лидерски качества, а преди този момент с наслада е следвал заповеди.

Хитлер става водач на нацистката партия през 1921 година, а година по-късно Германската социалистическа партия е разпусната. „ Това е история, която в никакъв случай преди не е била разнищвана “, счита Вебер, съгласно който това изяснява обсесивното държание на Хитлер по отношение на Социалистическата партия.

Вестник „ Гардиън “ показва, че при започване на 20-те години на предишния век множеството високопоставени членове на ранната нацистка партия са желали обединение със социалистите. „ Ако не е бил непоколебимият отвод на Хитлер да го направи – той даже напуща партията затова, националсоциалистите е щяло да бъдат погълнати от Германската социалистическа партия и по този начин да изчезнат, а историята да поеме по друг път “, счита ученият.

Документите, свидетелстващи за отхвърлянето на Хитлер от партията, са част от показанията на един от създателите на Германската социалистическа партия Ханс Гьорг Грасингер. Вебер ги е разкрил в архива на Института за модерна история в Мюнхен.

В документите, представени от „ Гардиън “, се показва, че през есента на 1919 година Хитлер е изискал от Грасингер да написа за партийния вестник и да членува в Германската социалистическа партия. Той също по този начин е изискал финансов заем от водача, защото по това време не е разполагал със средства. От партията обаче са му декларирали, че не нямат потребност от услугите му и не желаят участието му в организацията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР