Adobe отлага знаковата си сделка за 20 милиарда долара в

...
Adobe отлага знаковата си сделка за 20 милиарда долара в
Коментари Харесай

Adobe се отказва от придобиване за $20 млрд. заради регулаторни пречки

Adobe отсрочва знаковата си договорка за 20 милиарда $ в брой и акции за придобиването на облачната дизайнерска платформа Figma, оповестява Reuters.

Причината за това развиване, показват от компанията, е, че " няма явен път " за утвърждение от страна на антитръстовите регулатори в Европейския съюз и Обединеното кралство.

Сделката, която беше оповестена през септември предходната година, стана следващата в дългия лист на придобиванията, които провокираха непоколебим регулаторен надзор през последните години.  Регулаторите са все по-обезпокоени от покупко-продажбите на огромните софтуерни компании, които усилват пазарната им мощност в допълнение или включват започващи компании, считани за евентуални техни бъдещи съперници.

Акциите на производителя на Photoshop и Illustrator, който ще заплати такса за преустановяване на контракта в размер на 1 милиарда $ на Figma, се покачват с към 1,7% в понеделник.

Малко преди да стане ясно, че Adobe слага договорката „ на трупчета “ английският орган за наблюдаване на конкуренцията декларира, че компанията няма да предложи корекции за разрешаване на регулаторните опасения по отношение на придобиването.

Европейската комисия и английският Орган за защита на конкуренцията и пазарите към момента не са дали отговор на запитванията за коментар на осведомителната организация, а Аdobe твърди, че не се конкурира по никакъв метод с Figma. През ноември от компанията декларират, че единственият им артикул, който има отношение към антитръстовия въпрос, е инструментът за планиране Adobe XD, който е изгубил 25 млн. $ като независимо приложение през последните три години и има единствено петима чиновници на цялостно работно време.

" Adobe и Figma изрично не са съгласни със скорошните констатации на регулаторните органи, само че считаме, че е в наш интерес да продължим напред без значение от това ", разяснява основният изпълнителен шеф на Adobe Шантану Нарайен.

Сделката провокира опасенията на вложителите по отношение на високата оценка на Figma и изтри над 30 милиарда $ от пазарната стойност на Adobe, когато беше оповестена, напомня Reuters и прибавя:

„ Това е огромна победа за спонсорите на Figma от бранша на рисковия капитал, в това число Index Ventures, Greylock Partners и Kleiner Perkins “.

По-рано този месец Adobe предвижда годишни и тримесечни доходи под оценките на Уолстрийт, защото лимитираните разноски на клиентите не престават да бъдат отрицателен фактор за представянето на компанията.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР