Администравният съд в Щутгарт отсъди в полза на природозащитниците, които

...
Администравният съд в Щутгарт отсъди в полза на природозащитниците, които
Коментари Харесай

Щутгартски съд забрани дизела от 2018 г.

Администравният съд в Щутгарт отсъди в интерес на природозащитниците, които изискват предприемането на радикални ограничения относо замърсяването на въздуха, заяви немското осведомително издание „ Велт “. От 1-ви януари 2018 година влиза в действие възбраната за придвижване на дизелови коли. Все още съществуват правови ограничения, с които решението да бъде оспорено.

Съдът изисква прекъсването от двежение на дизеловите транспортни средства, определяйки това за единствената действителна опция за редуцирането на азотните оксиди в града, откакто реши, че препоръчаното от автопроизводителите модифициране на колите не е задоволително дейно. Според съдията по проблема Волфганг Керн отсъждането е безусловно законно, тъй като опазването на здравето на хората е с приоритет пред правото на благосъстоятелност и свободна търговия.

Жалбата е подадена от немската екологчина организация(DUH) през 2015 година Природозащитниците са се аргументирали с обстоятелството, че допустимата граница на азотни оксиди в Щутгарт е прекрачвана с близо 100% през последните години. Според тях единственото решение на казуса е генерална възбрана за придвижване на дизелови коли.

От министерството на превоза в Баден-Вюртемберг обявиха, че ще прегледат деликатно постановлението на съда преди да подхващат каквито и да било дейности. Говорителят на министерството Винфрид Херман отхвърли да даде оценка за опцията на решението.

Повече от 12 от огромните градове в Германия, притиснати от възможни наказания от Европейския съюз и тъжби от DUH, би трябвало да решат по какъв начин да се оправят със замърсяването на въздуха. Това е следващия случай, който нажежава въздуха преди срещата за дизеловия скандал на 2-ри август.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР