Администрацията на УЕФА разясни тяхната позиция относно срещата между България

...
Администрацията на УЕФА разясни тяхната позиция относно срещата между България
Коментари Харесай

УЕФА: Ние взехме решение за България - Унгария, но по препоръка на местните компетентни органи

Администрацията на УЕФА обясни тяхната позиция по отношение на срещата сред България и Унгария от квалификациите за Евро 2024. Както е известно, към мача имаше съществени полемики в страната и бе извършен без аудитория, а към стадиона се получиха невиждани за футболен мач у нас ексцесии със съществено потърпевши - почитатели и служители на реда.

От Европейската футболна централа обявиха, че решението да се реалокира в началото мача за Пловдив е било тяхно по рекомендация от способените органи на реда.

" УЕФА беше осведомена от Българския футболен съюз (БФС) за терзанията, изразени от способените органи по отношение на организирането на мача от европейските квалификации сред България – Унгария.

Тяхната оценка на риска акцентира опцията за широкомащабни митинги на и към стадиона, които биха могли да повлияят на вярното протичане и привършване на мача.

Препоръката на управляващите беше мачът да се реалокира отвън София. Отчитайки тези опасения и след лична задълбочена оценка на риска, администрацията на УЕФА взе решение в сходство с Регламента на Европейското състезание по футбол на УЕФА да реалокира мястото на мача в Пловдив, съгласно всички страни.

След решение на локалните управляващи в Пловдив за анулиране на разрешението им за домакинство на мача, администрацията на УЕФА още веднъж се срещна с БФС и инстанциите, виновни за публичния ред в София, с цел да прегледат обстановката.

Тъй като съответните локални управляващи потвърдиха, че мачът може да се организира още веднъж в София, при изискване че е без аудитория, администрацията на УЕФА, според член 28 от регламента на надпреварата удостовери, че мачът ще се организира при закрити порти на Националния стадион " Васил Левски ", написаха от УЕФА до Спортал в отговор на наше питане.

" УЕФА ще продължи да следи обстановката и да поддържа връзка с администрацията на БФС. По нашия общоприет протокол можем да потвърдим, че наши представители ще участват на идните президентски избори ", оповестиха още от УЕФА.

Както е известно, откакто Борислав Михайлов подаде оставка преди няколко дни от поста президент на БФС, се чака на 6 декември публично да бъде плануван идния избирателен конгрес на БФС, които ще е към 15 март 2024 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР