Администрацията на президента на САЩ се готви да прати в

...
Администрацията на президента на САЩ се готви да прати в
Коментари Харесай

САЩ смятат да изпратят комплекси "Пейтриът" в Украйна

Администрацията на президента на Съединени американски щати се готви да прати в Украйна зенитно-ракетни комплекси Пейтриът. Решението ще бъде взето още тази седмица, оповестиха СNN и " Ройтерс ", базирайки се на високопоставени служители. 

Планът на Пентагона би трябвало да бъде утвърден от министъра на защитата Лойд Остин. Според CNN проектът ще бъде утвърден. Все още не е известно какъв брой комплекса ще бъдат пратени в Украйна. Една батареия Пейтриот се състои от радар, команден пункт, спомагателна техника и до четири установки с по четири ракети. 

Очаква се, че след съгласуването комплексите ще бъдат предоставени в къс период, а украинските военни ще минат образование във военна база на Съединени американски щати в Германия. 

Украйна от дълго време желае от западните съдружници Противовъздушна отбрана системи " Пейтриът " за отбрана на сериозната инфраструктура от съветски обстрел. През ноември Полша оферираше да конфигурира в Западна Украйна системи, които й даде Германия, само че Берлин не разреши. 

В установките " Пейтриът " могат да се зареждат ракети от друг тип, включително такива, които могат да поразяват на разстояние 80 км и височина до 20 км. Системата поразява цели, движещи се със свръхзвукова скорост и да проследява до 125 цели.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР