Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън уведоми сенаторите в

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън уведоми сенаторите в
Коментари Харесай

Иран има готовност да създаде ядрена бойна глава

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън уведоми сенаторите в Конгреса на страната, че Иран може да създаде задоволително нуклеарен материал за по-малко от два месеца, с цел да сътвори бойна глава. Това оповестява Politico.

Според негови източници тази информация е била показана на депутатите на закрит брифинг. Според един от сенаторите тези оценки били „ отрезвяващи и шокиращи “.

Повечето демократи приканиха за бързо връщане към съглашението с Иран от 2015 година, което беше прекъснато от предходния президент Доналд Тръмп.

Американската администрация е съгласна със заключенията на специалистите, че Иран е в положение да създаде задоволително нуклеарен материал в границите на седмици, с цел да сътвори една бойна глава.
свързани новини4321на 06.02.2022
Иранското нуклеарно съглашение беше подписано през 2015 година от петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Германия. През 2018 година тогавашният президент Тръмп едностранно се отдръпна от документа. Неговият правоприемник Джо Байдън неведнъж е изразявал готовността си да възобнови уговорката на Вашингтон към договорката.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР