Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън спира да прилага

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън спира да прилага
Коментари Харесай

Байдън ревизира Тръмп, пуска имигрантите от Централна Америка

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън стопира да ползва споразуменията за леговище със Салвадор, Гватемала и Хондурас , като част от политиката си за анулация на твърдото отношение към имигрантите , наложено от експрезидента Доналд Тръмп, осведоми " Ройтерс ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи през вчерашния ден в изказване, че Съединени американски щати стопират да ползват и стартират процеса по анулацията на споразуменията със Салвадор, Гватемала и Хондурас.

Това е първата стъпка по пътя за възстановяване на партньорството и съдействието в района, начертан от Байдън.

Споразуменията за " безвредни трети страни " бяха подписани през 2019 година. Те принуждават търсещите леговище от района да желаят леговище първо в тези страни, преди да подадат молба за леговище в Съединени американски щати.

Нелегалните имигранти от Централна Америка съставляват огромна част от мигрантите, залавяни на границата сред Мексико и Съединени американски щати. Споразуменията със Салвадор и Хондурас в никакъв случай не са били прилагани, а съглашението с Гватемала не се ползва от средата на март предходната година поради пандемията, прецизираха Държавният департамент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР