Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да предложи

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да предложи
Коментари Харесай

"Политико": САЩ планират да предложат на Иран известно облекчаване на санкциите



Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да предложи на Иран нова оферта в опит да накара Техеран да одобри договаряния по иранската нуклеарна стратегия, заяви в понеделник " Политико " (Politico), базирайки се на два свои източника, осведомени с въпроса.

Според информация на онлайн изданието Вашингтон е подготвен да предложи на Техеран " известно облекчение от американските стопански наказания ", в случай че Иран се съгласи да спре част от нуклеарната си активност, в това число обогатяване на урана до 20%.

Очаква се офертата да бъде отправена тази седмица, само че към момента не е несъмнено дали Иран ще я одобри.

По-рано този месец иранските управляващи настояха, че Техеран ще одобри да се върне към цялостното сходство на Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA), прочут като иранската нуклеарна договорка, в случай че Съединени американски щати анулират всички наказания.

" Американците би трябвало да отстранен всички наказания. Тогава ние ще потвърдим и ще се върнем към нуклеарната договорка и това е окончателната политика ", сподели пред седмица висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей.

Върховният водач обаче означи, че предходните обещания на Съединени американски щати за повдигане на глобите в никакъв случай не са били изпълнени на процедура. " Доверихме се на Америка по времето на Обама и изпълнихме уговорките си. Но те не го направиха. Американците обявиха на хартия, че глобите ще бъдат отстранени, само че не са вдигнали глобите на процедура. Ние нямаме доверие в техните обещания ", означи тогава Хаменей.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР