Администрацията на президента Доналд Тръмп и бъдещето мексиканско правителство постигнаха

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп и бъдещето мексиканско правителство постигнаха
Коментари Харесай

Вашингтон и Мексико се споразумяха по мигрантския поток

Администрацията на президента Доналд Тръмп и бъдещето мексиканско държавно управление реализираха съглашение, чиято цел е да накара търсещите леговище да останат в Мексико, до момента в който техните молби се преглеждат в Съединени американски щати. Това заяви бъдещият министър на вътрешните работи на Мексико Олга Санчес Кордеро, представена от " Вашингтон пост ".

 © Българска телеграфна агенция
Засега намерихме съглашение за тази политика " Остани в Мексико ", съобщи Кордеро. Тя е от кабинета на новоизбрания президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор, който встъпва в служба на 1 декември, посочи Агенция Франс Прес.

Това е решение в краткосрочна вероятност, а решението - средносрочно и дълготрайно - е хората да спрат да мигрират, добави Кордеро.

Сега съгласно проекта " Остани в Мексико " искащите да получат леговище в Съединени американски щати ще чакат на територията на Мексико.

По-рано вътрешното министерство на Мексико осведоми, че в градовете Тихуана и Мехикали в крайграничния щат Южна долна Калифорния има близо 5600 мигранти от Хондурас, Салвадор и Гватемала. На 18 октомври Тръмп съобщи, че ще изиска от военните да затворят южната граница на Съединени американски щати, в случай че мексиканските управляващи не спрат потока от незаконни имигранти, идващи от страни от Централна Америка, устремили се към Съединените щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР