Администрацията на Байдън преживя бурна 2023 г., при която САЩ

...
Администрацията на Байдън преживя бурна 2023 г., при която САЩ
Коментари Харесай

Външнополитическите предизвикателства на Байдън през 2023 г.: Китай, Русия и войната в Близкия изток

Администрацията на Байдън претърпя бурна 2023 година, при която Съединени американски щати подкрепяха два задгранични спора, до момента в който Китай стартира да упорства за нов международен ред. Но не всичко беше злополука, съгласно някои анализатори.

Джоел Рубин, някогашен чиновник на Държавния департамент, заключи последните 12 месеца като „ в действителност сложна година за света “ с „ доста спорове, доста война “. Той твърди, че годината на президента Байдън надалеч не е била ужасна и приветства напъните на администрацията да се опита да схване по-практичен метод към външната политика.

„ Опитваме се да бъдем самодейни и да предотвратяваме спорове и рецесии “, сподели Рубин. „ Най-често сме в състояние, в което всяка страна би се справила със събитията такива, каквито са. “

Други специалисти не бяха толкоз общителни, като нарекоха политиката на Байдън „ цялостен неуспех “, що се отнася до Русия и Украйна, или твърдяха, че методът на Байдън към Близкия изток единствено е „ окуражил “ враговете.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР