Администрацията на Байдън обяви нови ограничения върху износа на модерни

...
Администрацията на Байдън обяви нови ограничения върху износа на модерни
Коментари Харесай

Война за чипове между САЩ и Китай: Nvidia удари, тъй като Китай се отказа от по-модерни чипове

Администрацията на Байдън разгласи нови ограничавания върху износа на съвременни чипове за Китай, в това число два създадени -за-Китай чипове от Nvidia.

Запасите от чипове в Съединени американски щати паднаха, защото рестриктивните мерки засегнаха и Advanced Micro Devices и Intel.

The рестриктивните мерки са ориентирани към затваряне на малки врати, които станаха явни, откакто Съединени американски щати оповестиха ограничение на износа на чипове предишния октомври.

Те са предопределени да попречат на китайските военни да внасят съвременни полупроводници или съоръжение.

Nvidia съобщи в документ, че новите експортни ограничавания ще блокират продажбите на два чипа с изкуствен интелект от висок клас, основани от нея за китайския пазар, и този от неговите чипове за игри също ще бъдат блокирани.

Асоциацията на полупроводниковата промишленост, която съставлява 99% от американската полупроводникова промишленост по доходи, сподели в изказване, че новата ограниченията са „ прекомерно необятни “ и „ рискуват да навредят на полупроводниковата екосистема на Съединени американски щати, без да усъвършенстват националната сигурност, защото предизвикват задграничните клиенти да търсят другаде “.

Говорител на китайски посолството също по този начин сподели, че „ твърдо се опълчва “ на новите ограничавания, които също са ориентирани към Иран и Русия и влизат в действие след 30 дни.

Преди два месеца Китай стартира ограничение на износа на два материала, галий и германий, които са основни за полупроводниковата промишленост като възмездие.

Китай е най-големият състезател в международната верига за доставки на галий и германий. Той създава 80% от международния галий и 60% от германий, съгласно индустриалния орган на Алианса за сериозни първични материали (CRMA).

Материалите са „ второстепенни метали “, което значи, че те нормално не се срещат сами в природата и постоянно са непряк артикул на други процеси.

Освен Съединени американски щати, Япония и Холандия - която е дом на основния производител на съоръжение за чипове ASML - също наложи ограничавания върху износа на технологии за чипове на Китай. две най-големи стопански системи изрази угриженост по отношение на възхода на по този начин наречения „ ресурсен шовинизъм “, когато държавните управления натрупат сериозни материали, с цел да упражняват въздействие върху други страни.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР