Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е уведомила Конгреса вчера

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е уведомила Конгреса вчера
Коментари Харесай

САЩ планират да започнат търговски преговори с Япония, ЕС и Великобритания

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е уведомила Конгреса през вчерашния ден за проектите си да се стреми към подписване на търговски съглашения с Европейски Съюз, Япония и Англия, съобщи Асошиейтед прес.

Съобщението е направено две седмици, откакто бе реализирано предоговаряне на съглашението за свободна търговия сред Съединени американски щати, Канада и Мексико.

Съединени американски щати и Япония оповестиха предишния месец, че ще стартират търговски договаряния. През юли Тръмп реализира ненапълно неразбираема сделка да стартира договаряния за понижаване на комерсиалния недостиг с Европейски Съюз. Президентът от дълго време декларира, че желае да има пакт с Англия, която сега се пробва да контракти раздялата си с Евросъюза.

Според американския търговски закон Службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати би трябвало да уведоми законодателите, какво се надява да реализира, най-малко 30 дни преди формалното начало на договарянията.

Експерти предвиждат обаче, че всеки от трите преговорни процеса ще се сблъска с проблем.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че няма да поддържа търговски договаряния на Европейски Съюз с никоя страна, която не е част от Парижкото съглашение за климата, а Тръмп изтегли Съединени американски щати от пакта предходната година.

Преговорите с Англия не могат да стигнат до на никое място, защото тя към момента е част от Европейски Съюз. Япония пък се съгласи да договаря с Вашингтон насилствено, като метод да избегне митата, които Тръмп заплаши да наложи върху вноса на коли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР