Администрацията на американския президент Джо Байдън съобщи, че се опитва

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън съобщи, че се опитва
Коментари Харесай

Северна Корея не отговаря на искането за контакт от новата US администрация

Администрацията на американския президент Джо Байдън заяви, че се пробва да се свърже с държавното управление на Северна Корея от февруари, само че все още към момента не е получила отговор.

Вашингтон е пробвал да реализира контакт с Пхенян по няколко разнообразни метода, с цел да се предотврати повишаване на напрежението, декларирали държавни чиновници, представени от Би Би Си.

Двете страни са в борба поради нуклеарната стратегия и програмата за балистични ракети на Северна Кория.

До момента договарянията, целящи азиатската страна да се откаже от нуклеарните си оръжия, са безуспешни, а това е основно искане на Съединени американски щати и други западни сили.

Държавните медии в Северна Корея към момента не са оповестили, че Джо Байдън е към този момент президент на Съединени американски щати.

Съдържателен контакт с Вашингтон не е реализиран от над 12 месеца, написа Ройтерс, като се базира на върховен държавен служител.

Джо Байдън разгласи преразглеждане на политиката по отношение на Северна Корея, която се чака да бъде показана през април. Той назова севернокорейския водач Ким Чен-ун „ разбойник “ и акцентира потребността от нуклеарно разоръжаване преди тежките стопански наказания да бъдат облекчени.

Ким от своя страна приканва американските управляващи да се откажат от „ враждебните си политики “ и акцентира военната дарба на страната.

Ядрените упоритости на Северна Корея се чака да се измежду главните тематики по време на визитата идната седмица в Япония и Южна Корея на американския държавен секретар Антъни Блинкън и министъра на защитата Лойд Остин.

Границите на Северна Корея са затворени към този момент повече от година, с цел да се предотврати разпространяване на Covid-19, отбелязва Би Би Си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР