Административният съвет на компанията Оупън Ай И води разговори с

...
Административният съвет на компанията Оупън Ай И води разговори с
Коментари Харесай

Административният съвет на Оупън Ай И води разговори с неговия доскорошен шеф за евентуалното му връщане на поста

Административният съвет на компанията Оупън Ай И води диалози с нейния досегашен президент и изпълнителен шеф Сам Олтман, с цел да се върне той на поста си, съобщи Ройтерс, като се базира на американското софтуерно издание " Върдж ", което цитира източници, осведомени с въпроса. Според осведомените източници вложители били обезпокоени, че отстраняването на Олтман от компанията ще докара до отлив на надарени фрагменти от нея. Компанията Оупън Ай И е в основата на генеративния изкуствен интелект Чат Джи Пи Ти.

Сам Олтман беше отхвърлен от поста на президент и изпълнителен шеф на компанията в петък. Веднага той беше поканен да пристигна на работа във Франция от френския министър на дигитализацията Жан-Ноел Баро, добавя Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция. " Сам Олтман, неговият екип и неговите гении са добре пристигнали във Франция, където ние ще ги посрещнем, с цел да създадем изкуствения разсъдък в поза на обществото ", съобщи Баро в " Екс ".

Сам Олтман, който е на 38 години, беше изгряващата звездата на Силициевата котловина. За всеобща изненада обаче той беше отхвърлен от поста му на началник на Оупън Ай И. Административният съвет, взел това решение, го укори, че той не постоянно е бил прям с него. Олтман сподели, че резервира положителни мемоари от времето, в което е бил отпред на компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР