Административният съд във Враца е сред първенците в страната по

...
Административният съд във Враца е сред първенците в страната по
Коментари Харесай

Административният съд във Враца е сред първенците по бърза и качествена работа

Административният съд във Враца е измежду първенците в страната по срочна и качествена работа за тази година, похвали се през днешния ден ръководителят Миглена Раденкова.
Справка за работата на 28-те съдилища в страната демонстрира, че съдът във Враца е на 5-то място, като разликата с първенците му е минимална. Високите резултати са реализирани макар извънредно огромната натовареност на магистратите и дребният им брой.
Към момента административния съд в града под Околчица работи с 5 съдии по щат, само че действително магистратите от много време са единствено 3-ма. За да се вземат решение делата в период и качествено тук постоянно се командироват магистрати от Монтана. Според Раденкова натовареността на съдиите е доста огромна и в съда би трябвало да работят 6 магистрати.
Действително натовареността на един арбитър в последните години се е нараснала фрапантно. Ако през 2017 година един магистрат от съда е гледал по 20.15 каузи за месец, то тази година броят им се е нараснал на 26.58.
Общият брой на новообразуваните каузи в административния съд във Враца през тази година е 896, като за предходната година са били 717.
Раденкова показа и данни за делата по изборния кодекс, които тази година са намалели – 14, а през 2015 година са били 44. Приключилите с решение изборни каузи са 8, а по 6 магистратите са се произнесли с избрания. Пред Върховния административен съд е обжалвано единствено едно дело по изборния кодекс и то е за избора на кмет на Борован. Делото ще се гледа на 20 януари другата година.
Голямата натовареност на магистратите от административния съд се обуславя и от огромния брой тъжби по наказателни постановления и електронни фишове. Причината съгласно Раденкова е, че за тези обжалвания няма такси.
На финала на годишния си доклад Раденкова благодари на всичките си сътрудници в съда за упоритата и качествена работа, похвали ги, че макар компликациите поддържат темповете и нямат нито един отложен правосъден акт.
Административният съд във Враца основава своята активност върху правилата на господство на закона, безпристрастност, неприкритост, досегаемост и бистрота. И през миналата година главната му активност е имала за цел да пази правата и законните ползи на жителите, юридическите лица и страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР