Административният съд в Монтана насрочи на 6 ноември дело за

...
Административният съд в Монтана насрочи на 6 ноември дело за
Коментари Харесай

Съдът в Монтана насрочи дело за касиране на изборите в Габровница

Административният съд в Монтана насрочи на 6 ноември дело за анулиране на изборите за кмет в Габровница, заяви Българска национална телевизия. Репортаж на националната телевизия от 1 ноември демонстрира по какъв начин член на секционна комисия в монтанското село зачертава бюлетини от общия куп за общински съветници.

Образувано е административно дело №682 oт 2023 година против ОИК-Монтана по тъжба на Ваня Младенова, която е втори по гласове претендент за кмет на село Габровница. Съдия-докладчик по делото Бисерка Бойчева. Делото е планувано за 6 ноември от 10:30 ч.

Ваня Младенова съобщи, че при броенето на гласовете за кметове на село Габровница в СИК е имало редица нарушавания, като това, че спечелилият изборите претендент Рангел Иванов от Партия на зелените, е попълнил самичък протокола на секцията.

Освен това Ваня Младенова твърди, че бюлетините, с които е гласувано за съперника ѝ не са били подробно тествани за пропуски и неточности, които биха ги създали недействителни. Според нея в чувала с бюлетините за избор на кмет на село Габровница има сигурно една, в която е гласувано с черен химикал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР