Административният съд в Благоевград не даде ход на делото по

...
Административният съд в Благоевград не даде ход на делото по
Коментари Харесай

Отложиха делото по жалбата на отстранения кмет на Благоевград

Административният съд в Благоевград не даде ход на делото по жалбата на Румен Томов, който беше отхвърлен от кметския пост в регионалния център с решение на Общинската изборна комисия (ОИК) в края на април, заяви БНР.

Първото съвещание по делото беше планувано за през днешния ден, само че поради нередовно приканване бе отсрочено за 12 май.

В правосъдната зала не са се явили нито жалбоподателят Румен Томов, нито неговият юрист, които не са били открити на адрес.

След решението на ОИК за предварително преустановяване на кметските му компетенции, в осъществяване на окончателното решение на Върховния административен съд, Румен Томов внесе тъжба в Административния съд - Благоевград за прекъсване на предварителното осъществяване.

В претекстовете, позоваващи се на член 166, алинея 2 от Административно-процесуалния кодекс, се споделя, че незабавното решение на ОИК може да нанесе забележителна или труднопоправима щета както за кметския му статут, по този начин и за обществения интерес на хората, дали своят вот за него.

Съдът почете молбата му и с определение спря осъществяването на решението, като насрочи дело за разглеждане всъщност.

Самото определение също може да бъде обжалвано от заинтригуваните страни в 7-дневен период.

Междувременно на изключителна сесия Общинският съвет избра финансиста и зам. кмет Ясен Попвасилев за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет.

Така към днешна дата пълномощия да ръководят общинската администрация имат и двамата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР