Административният съд спря демонтажа на Паметника на съветската армия. Поводът

...
Административният съд спря демонтажа на Паметника на съветската армия. Поводът
Коментари Харесай

Съдът спря демонтажа на Паметника на съветската армия

Административният съд спря демонтажа на Паметника на руската войска. Поводът са неналичието на административен акт, както и контракти, от които да стане ясно какво ще се случи с махнатите фигури.

Ето и цялото известие на съда:

По искане на Политическа партия Възраждане Административен съд София град разпореди да бъдат прекъснати абсолютно дейностите по ремонт на паметник „ Паметник на Съветската войска ", извършващи се в Княжеската градина в гр. София, които не се правят в осъществяване на показан административен акт или на закона.

Като претекстове съдът показва, че не е показан административен акт, нито контракти, от които да излиза наяве, какво следва да стане с фигурите след демонтажа, къде следва да се откарат, по какъв начин би трябвало да се съхраняват, ще се предприеме ли реставрацията на паметника, каква част от отпуснатите средства ще се отделят за демонтажа, каква част за предпазване и защита и каква – реставрацията и последващото монтиране на движимостта, кои длъжностни лица следва да упражняват надзор по осъществяване демонтажа и реставрацията на паметника.

Представените доказателства не откриват дейностите да се основават на закона или на административен акт, нито да целят опазване и отбрана на движимостта – частна държавна благосъстоятелност. Не откриват и че е налице акт на ръководство на такава.

Разпореждането предстои на обжалване от регионалния шеф на гр. София в тридневен период от издаването му.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР