Административният съд отмени заповедта за спиране на строежа Златен век

...
Административният съд отмени заповедта за спиране на строежа Златен век
Коментари Харесай

Административният съд отмени заповедта за спирането на Златен век

Административният съд анулира заповедта за прекъсване на градежа " Златен век " на компания " Артекс ", съобщи Българска национална телевизия.

Десетгодишното позволение за градеж на " Златен век " изтича през 2028 година.

Отклоненията по градежа са единствено на обособени елементи от него и поради запазването на съразмерността на постройката не е трябвало да се стопира цялото строителство.

Шефът на ДНСК Иван Несторов е този, който трябвало да се произнесе за валидността за разрешителното за градеж, а на да трансферира пълномощията си на основния проектант Здравко Здравков, се споделя още в решението.

Решението на съда може да се апелира пред Върховен административен съд.

По-рано през юли бе обявено, че градежът е единствено замразен.

Припомняме, на 6 април от " Артекс " изпратиха позиция до медиите, в която обявиха, че преустановяват градежа на " Златен век ", съобразявайки се с разпореждането на министър-председателя.

Строителната компания " Артекс " се озова в центъра на абсурда с жилищата на властта на преференциални цени. Оказа се, че хора от властта са купували жилища от компанията на цени, няколко пъти по-ниски от пазарните такива.

В медийното пространство се развихри и хипотезата, че ниските цени на жилищата на властта са свързани с решение на Народното събрание от 2017 година за промени в Закона за устройство на територията, с което решение срокът на валидността на разрешителните на градеж на обекти от първа и второкласен автоматизирано се удължава от 5 на 10 години.

Оказа се, че небостъргачът " Златен век " на " Артекс " на улица " Златен рог " в столичния квартал " Лозенец " приспада към тази категория. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР