Административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова няма да

...
Административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова няма да
Коментари Харесай

СЛУЧАЯТ НОТАРИУСА: Градската прокурорка Кирилова няма да е на комисията за Божанов

Административният началник на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова няма да е на комисията за Мартин Божанов - Нотариуса, тъй като делата били следствена загадка.

Това излиза наяве от писмо на началник на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова до ръководителя на комисията Никола Минчев.

Припомняме ви, че до този миг в комисията са изслушани редица лица, магистрати, прокурори, съдии. Сред тях са и някогашната Mис България Ивайла Бакалова и нейния брачен партньор Веселин Денков.

Ето цялото писмо на административния началник на Софийска градска прокуратура:

Уважаеми господин Минчев,

Във връзка с Ваше писмо изх. № ВКМБ-49-453-103-9/11.03.2024 година, с което ме уведомявате за идното на 14.03.2024 година съвещание на Временна комисия на Народното събрание за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, с тематика: „ Евентуално съществуване на групи за въздействие в Софийска градска прокуратура ", Ви осведомявам следното:

В качеството ми на административен началник на Софийска градска прокуратура (СГП) съм служебно осведомена, че се водят няколко досъдебни производства с предмет на доказване обявената тематика за идното съвещание на Временната парламентарна комисия, в това число и такива, по които има привлечени обвинени. Нещо повече, по едно от производствата към този момент има импортиран и обвинителен акт. За подхванатите дейности, СГП навреме е уведомила българската общност.

Имайки позволение по член 198 от Наказателно-процесуален кодекс дадох в детайли изявление пред една медия, тъй като без значение от внушенията, които се нагнетяват в публичното пространство, че в прокуратурата като цяло работят „ мафиоти " и „ нарушители ", СГП и въобще прокуратурата има вяра, че българската публицистика е тази, която стига най-бързо до българските жители.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР