Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Разград окръжен прокурор Тихомир

...
Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Разград окръжен прокурор Тихомир
Коментари Харесай

Работно съвещание с представители на държавни институции и местната власт се проведе по инициатива на Окръжна прокуратура-Разград

Административният началник на Окръжна прокуратура – Разград областен прокурор Тихомир Тодоров инициира работно заседание с присъединяване на представители на държавни институции, локалната власт и правоохранителните органи в региона.

Поканата за срещата почетоха регионалният шеф на Разград Драгомир Златев, кметовете на общини, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в града Диян Минков, началниците на районните полицейски ръководства, представители на Регионалното ръководство по образованието и РД „ Социално подкрепяне “.

Повод за срещата станаха зачестилите случаи в страната, при които водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции, предизвикват тежки пътно-транспортни катастрофи с потърпевши или починали. А главната концепция на самодейността е институциите да обединят напъните си в битката с закононарушенията срещу превоза, измежду които са тези действия. Поставен беше акцент върху обстоятелството, че все по-често при рутинни инспекции или след пътен случай се открива приложимост на неразрешени вещества от страна на водачите на транспортни средства. Присъстващите се сплотиха към концепцията за потребността от прелиминарен надзор и предварителна защита, персонална ангажираност на всички виновни лица от месната власт и държавните институции, както и социална ангажираност с този сериозен проблем.

Други акценти, подложен от окръжния прокурор Тодоров по време на срещата, бяха достъпа до наркотични субстанции и закононарушенията, свързани с държане и разпространяване на такива, битовата престъпност и не на последно място опциите за трафик на хора от региона. Той прикани да се обърне особено внимание на услугите, предоставяни от редица компании, за намиране на работа в чужбина, превоз и настаняване на служащи отвън страната. Възможността хора, тръгнали да търсят прехранване в непозната страна, да бъдат експлоатирани не трябва да се подценява и би трябвало да бъде предотвратявана.

На работното заседание беше реализирано единодушие сред всички присъстващи, че напъните за справяне с наболелите проблеми би трябвало да бъдат взаимни, навременни и безапелационни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР