Административният ръководител – председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия

...
Административният ръководител – председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия
Коментари Харесай

Съдии от Окръжен съд – Кюстендил уважиха проф. Пенчо Пенев и представянето на мемоарната му книга „Нагоре по обратния път“

Административният началник – ръководителят на Окръжен съд – Кюстендил, арбитър Пенка Братанова поздрави от името на съдиите и правосъдните чиновници от Кюстендилски правосъден регион проф. Пенчо Пенев, по време на представянето на мемоарната му книга „ Нагоре по противоположния път “.

„ Пътят е знак и метафора – на живота, на съзряването, на избора. Книгата Ви „ Нагоре по противоположния път “, сигурна съм е уловила времето: От Съзряване, през Съдия, Във врящия казан на политиката и Отново към специалността и науката, с цел да стигнем до Поезията и още нещо. Убедена съм, че всеки четец, прелиствайки страниците на книгата ще усети Вашата безпределна обич към родния Кюстендил, към правото и справедливостта! А, тя, „ Справедливостта е като паяжина тънка, но пък не се къса! “, се споделя в приветствения адрес, който бе прочетен пред публиката в Художествена изложба „ Владимир Димитров- Майстора “.

Съдия Братанова изрече своето и на сътрудниците й съдии почитание към научните писания по конституционно право на проф. Пенчо Пенев, като изрази вяра, че ще продължи да дава своя принос към правото.

„ Благодаря Ви за хубавите думи! Ще се опитам да оправдая Вашето доверие. Не съм спирал да работя в областта на конституционното право “, отговори разчувствуван проф. Пенчо Пенев. Той е от основателите на Конституцията на Република България, като народен представител в 7- то Велико Народно заседание, член на първия състав на Конституционни съд, първи шеф на Националния институт по правораздаването. Проф. Пенев е някогашен министър на правораздаването и на вътрешните работи, работил с цел да е кротичък прехода в България след 1989 година

„ Книгата му „ Нагоре по противоположния път “ показва живота ми в правораздаването, науката, обществено- политическия живот в страната и в поезията. Всяка една част е писана с мозъка, само че първата – времето на моето детство в Кюстендил и със сърцето “, сподели за записките си проф. Пенев.

Гости на представянето на книгата бяха и заместник- ръководителят на Окръжен съд – Кюстендил, арбитър Росица Савова, и арбитър Татяна Костадинова, които получиха подпис с пожелания от създателя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР