Административния съд в Русе отложи за 5 септември делото срещу

...
Административния съд в Русе отложи за 5 септември делото срещу
Коментари Харесай

Продължава сагата с делото за замърсяването на въздуха в Русе

Административния съд в Русе отсрочи за 5 септември делото против затварянето на карусели 7 и 8 в индустриално хале №3 на инсталацията за леене на алуминий в завода за произвеждане на алуминиеви автомобилни елементи и елементи „ Монтюпе “, съобщи кореспондентът на .
Припомняме, че по силата на издадения от РИОСВ административен акт бе спряна употребата на част от инсталацията за каруселно леене на алуминий в завода заради наднормено замърсяване на въздуха. В хода на производството правосъдният състав реши нуждата от възлагането на сложна техническа експертиза с движимости лица, като постанови тя да бъде техническа и екологична. Поради компликациите с обезпечаването на движимости лица, съдът прикани страните на 13 юни.
Днес се оказа, че двете изводи на двете движимости лица са били импортирани по друго време. Едното е било преди по-малко от седем дни, а това е плануваният период, с цел да се срещнат страните по делото. Така от страна на жалбоподателя – „ Монтюпе “ поискаха делото да бъде отсрочено.
Съдът реши, че не може да се одобри единствено едното от заключенията на движимостите лица, защото въпросите обвързват и двете направени експертизи и по тази причина постанови новата дата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР