Административния съд на Стара Загора запази парк „Бедечка”. В решението

...
Административния съд на Стара Загора запази парк „Бедечка”. В решението
Коментари Харесай

Парк „Бедечка” остава

Административния съд на Стара Загора резервира парк „ Бедечка”. В решението на съда подборно е разказано, че оспорваната територия е парк. Оказа се, че решението на Общинския съвет на града от 2017 година е единственото, което предходната година регионалната администрация на Стара Загора оспори.

Междувременно Общината и държавното управление се споразумяха за военни терени, в които искащите притежатели на парцели в парк "Бедечка " ще получат подмяна. За другите законът планува 15-годишен интервал на възмездяване, прецизира news.bg. Така беше реализирано решение, преференциално за всички страни в сагата. Затова и "Бедечка " бе упомената неотдавна в изказване на премиера Борисов на събитие в Старозагорско.

Оспорванията и забавянията в допълнение пречат добросъвестните притежатели на терени да получат подмяна.

Мненията на централната и локалната власт, общинския съвет и обществеността в града за ориста на парка в действителност се оказват сходни. На този декор опитът за отсрочване на процедура улеснява и похищенията върху парка. Наскоро терен беше изравнен с претекст "разчистване ", а общината в Стара Загора наложи санкции.

Парк "Бедечка " е зелена територия със стотици декари и хиляди дървета, с алеи и река. След неуместна реставрация паркът бе предназначен за застрояване. Последваха митинги и две следващи решения на Общинския съвет за връщане на статута на парк.

След приключването на дежурните оспорвания в съда, паркът следва да бъде отразен в общия организационен проект.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР