Административната реформа, която започна правителството, няма да доведе до оскъпяване

...
Административната реформа, която започна правителството, няма да доведе до оскъпяване
Коментари Харесай

Административната реформа няма да доведе до оскъпяване на услугите

Административната промяна, която стартира държавното управление, няма да докара до оскъпяване на услугите. В това увериха ръководещите по време на представянето на последният районен отчет на Световната банка " Правене на бизнес в Европейския съюз, 2017 година: България, Унгария, Румъния ". На него участваха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов.
 
Усилията на държавното управление били ориентирани към административна промяна - концепцията била процедурите да са по-къси, по-евтини и по-лесни за потребителите.

Махат думата " молба " от правния мир, била унизителна

Вицепремиерът Томислав Дончев увери, че се опитвали да гледат през очите на тези, които употребяват услугата.

" Не може обаче ограниченията да се лимитират единствено на национално равнище, както вършим, би трябвало да се работи на равнище локални управляващи - ние към този момент го вършим. Вероятно в границите на този месец ще има национално заседание на всички регионални шефове. Фокусираме се върху режими, които са противозаконни. Една от функционалностите на регионалните шефове е да наблюдават за законността на локалните управляващи и наредби, които не подхождат на закона. ", добави Дончев.

Премиерът размаха пръст за битката с бюрокрацията (ВИДЕО)

От своя страна финансовият министър Владислав Горанов не си спести рецензиите и към самата администрация.
 
" Мога да дам образец. На въпрос към сътрудниците от КАТ, които споделиха че това забавя процеса и в същото време нямат нужните средства в бюджета на Министерство на вътрешните работи и тези техники постоянно се чупят и това забавя регистрацията на коли... И на въпрос към тях: След като този автомобил е пристигнал при вас и откакто след седмица той би могъл да мине механически обзор във всеки един частен пункт - за какво тези процеси са част от регистрацията на автомобил в България? Отговорът беше, че по този начин написа в закона. ", изясни Горанов.  

Управляващите увериха, че усъвършенстването на процедурите в администрацията няма да докара до оскъпяването им.
  По тематиката Цацаров: Ако понижим политиката, току-виж правосъдната промяна се случила Реформа в ТЕЛК: Ще отпаднат някои инвалидни пенсии? (ВИДЕО) Цецка Цачева: Акцент в правосъдната промяна ще бъде антикорупционното законодателство
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР