Административен съд София-град отмени заповедта за уволнение на Ива Митева

...
Административен съд София-град отмени заповедта за уволнение на Ива Митева
Коментари Харесай

Съд отмени уволнението на Ива Митева от парламента

Административен съд София-град анулира заповедта за уволняване на Ива Митева като началник на дирекция " Законодателна активност и право на Европейския съюз " в Народното събрание. Тя беше уволнена от  шефа на настоящия парламент Росен Желязков на 10 октомври предходната година. Тогава, със същата заповед дирекцията беше закрита, а Митева - освободена от поста.

Ива Митева се върна отпред на дирекцията в Народното събрание откакто преди този момент беше ръководител на 45-ото и 46-ото Народно заседание като член на Има Такъв Народ. Впоследствие тя напусна  партията на Слави Трифонов и по-късно сътвори обединението " Заедно " с Любомир Каримански, който също беше част от " ИТН ". В края на април предходната година тя се върна на остарелия си пост като шеф на дирекцията в Народно събрание. Митева заемаше този пост още преди да влезе в политиката, както и по време на 48-ото Народно заседание

С днешното си решение дминистративният съд осъжда и ръководителят на Народното събрание да заплати на Митева 1210 лева за разходи по делото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР