Actualno.com ви представя основните акценти от всекидневниците на 11 януари

...
Actualno.com ви представя основните акценти от всекидневниците на 11 януари
Коментари Харесай

Новини или Novini: Картината на печата за 11 януари

Actualno.com ви показва главните акценти от всекидневниците на 11 януари
24 часа
Толтаксите по-ниски, ще се заплащат единствено за автомагистрали и първокласни пътища. Споразумението, реализирано при премиера Борисов с превозвачите, анулира най-малко за три месеца готвения за понеделник митинг. Държавата одобри цената на превозвачите за 3 месеца, те пък няма да стачкуват, се схванаха след 2 часа разногласия и сметки при премиера Бойко Борисов. От 1 юли, в случай че приходите не покриват плануваните. 450 млн. лева, таксите ще бъдат поправени. От толсистемата отпадат второкласните пътища
Два часа разногласия и сметки при премиера Бойко Борисов отказаха превозвачите от националния им митинг в понеделник. Разбраха се с страната за по-ниски такси на толсистемата, които да тестват три месеца след 1 март. От обсега на пътищата, за които ще се заплаща такса, отпадат 2900 км второкласни. В системата остават единствено първокласните и автомагистралите.
Труд
Водата отнесе министър Димов. Спецпрокуратурата удължи ареста му до 72 часа. На независимост можел да пречи на следствието. Министър Нено Димов разрешавал всеки месец вода от язовир “Студена ” да бъде употребена за промишлени потребности. Над 7,2 млн. кубически метра били получени от компаниите “Стомана идъстрийс ” и “Топлофикация ” – Перник за по-малко от 2 година с неговия автограф, макар че е бил уведомяван за спадащото равнище на язовира. Това споделиха от прокуратурата и оповестиха, че на екоминистъра е повдигнато обвиняване за умишлена занемареност. След като пренощува в единична килия в Трето столично РПУ, по обед Димов бе отведен в Националната следствена работа. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение и се чака днес в спецсъда прокуратурата да изиска да му се наложи непрекъснат арест.
Монитор
Пенсионери театралничат голи за 700 лева на месец. Между 570 и 740 лева взимат на месец най-оборотните голи модели измежду пенсионерите, които театралничат пред студентите от Художествената академия. Между 4,50 лева и 6 лева на час е цената в разнообразни образователни заведения, демонстрира инспекция на „ Монитор “. В Художествената академия хонорарът е 4,80 лева за образователен час, до момента в който в Университета по архитектура, строителство и геодезия скача на 6 лева Едва 3 лева пък се поставят на тези от тях, които не хвърлят облеклата в името на изкуството. Неизплащането на тези оскъдни суми бе върхът на айсберга, който в края на предходната година се разля на улицата, изкарвайки на митинг и тях, и професорите и студентите от Националната художествена академия. Сега обстановката е частично овладяна. Преподавателите са взели заплата и половина през декември, дадено им е да получат още толкоз и през януари, с цел да почисти НХА дълга си към тях.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР