Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от

...
Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от
Коментари Харесай

Новини или Novini: Картината на печата за 11 януари

Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 11 януари, петък.
ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЕ НА НЕНО ДИМОВ ЗА УМИШЛЕНА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ НА ЯЗ. СТУДЕНА
Подалият оставка министър на околната среда и водите Нено Димов отива на съд поради водната рецесия в  Перник, стана ясно от брифинг на прокуратурата.Срещу него ще бъде повдигнато обвиняване за умишлена занемареност. Прокуратурата е открила, че министърът на водите и околната среда в прорез със Закона за водите е разрешавал потреблението на водите на бент. „ Студена “ за промишлени потребности, макар че е уведомяван, че водата в язовира понижава.
БОЙКО БОРИСОВ ПРИЕ ОСТАВКАТА НА НЕНО ДИМОВ
В кабинета на министър-председателя Бойко Борисов бе подадена оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Премиерът Борисов одобри оставката на министър Димов. Това оповестиха от държавната пресслужба. Нено Димов бе арестуван за 24 часа след акция на спецпрокуратурата. Арестът на настоящ министър е без казус в новата история на България.По-рано денем в Министерския съвет водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов дефинира акцията против Димов като " показно ликвидиране ".
НЕНО ДИМОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА ОТ АРЕСТА
Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще подаде оставка  днес, според източници на Нова Телевизия. Той е взел това решение в ареста на Трето РПУ в София, където е досега. Това е първата оставка на български министър от ареста. По-късно следобяд ще стане ясно дали и какво обвиняване ще му бъде повдигнато. Ако бъде упрекнат, карцерът му ще бъде продължен до 72 часа.
ТОЛ СИСТЕМАТА ТРЪГВА Пожарна охрана ПЛАН, НО С ТАРИФИТЕ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ
Тол системата ще започва от 1 март с цените, които превозвачите желаят. През юни, в случай че приходите са в упования размер, системата ще продължи с тези цени след нова среща през юни. Това оповестиха районният министър Петя Аврамова и превозвачите след 3-часова среща при премиера  Бойко Борисов, предаде Българска национална телевизия. Протестите на превозвачите към този момент се анулират, само че протестната подготвеност остава.
СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТНОВО ПРОТАКА ПУСКАНЕТО НА ЗЕЛЕН БИЛЕТ
Прогнозата за днешния ден дава обещание висока степен на замърсяване в два столични квартала - " Павлово " и " Хиподрума ". Това значи въвеждане на зелен билет, само че както нормално Столичната община до последно заобикаля мярката. Вместо това на жителите се оферират единствено безвъзмездни буферни паркинги към метрото, които са с стеснен брой места, написа " Сега ".
ЕКСПЕРТ: ИМА ОПАСНОСТ ОТ ВТОРА ВЪЛНА НА АФРИКАНСКА ЧУМА У НАС
Влошена е епизоотичната конюнктура в страната, има заплаха от втора вълна на болестта Африканска чума по свинете, в случай че не се съблюдават ограниченията за биосигурност. Това за Агенция „ Фокус “ проф. доктор Георги Георгиев шеф на Центъра за оценка на риска по хранителната верига. От началото на годината в страната има пет нови огнища на болестта, краткотрайно е неразрешено придвижването на прасета от и към животновъдни обекти и кланици.
КОЙ ДЪРЖИ БОГАТСТВОТО НА ИРАН?
В Иран тя е могъща икономическа мощ: Революционната армия, част от която беше и авторитетният военачалник Касем Солеймани. Смята се, че тя управлява редица концерни и организации. Кой държи парите на Иран? На този въпрос дава отговор анализаторът Андреас Бекер в коментар за Deutsche Welle.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР