Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от

...
Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от
Коментари Харесай

Новини или novini: Картината на печата за 9 януари

Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 9 януари, четвъртък.
" 24 часа "
Отпадането на визите за българите за САЩ ще се разисква през март, когато у нас ще дойде асистент държавния секретар по консулските въпроси Карл Риш. Премиерът Борисов, който повдига въпроса за рухването на визите при всички срещи на високо равнище, се надява 12 до 18 месеца след визитата на Риш да има решение. Условието за анулацията е отказаните визи да са под 3%. Сега сме под 10 на 100 в отхвърли на визи, с Канада към този момент сме в безвизов режим и няма проблем с българските жители.
" Монитор "
Българите все по-често си купуват домашна лютеница и всякаква друга зимнина посредством разгласи в Интернет. По този метод хората търсят метод да обезпечат на трапезата си хранителни артикули, приготвени по обичайни предписания и без консерванти и всевъзможни други добавки.
Срещат се всевъзможни предложения за продажба на домашни консерви. Най-търсена си остава лютеницата, която се предлага посредством разгласи във Фейсбук по 4 лева за бурканче от 314 грама. Има и разгласи за лютеница с ябълки/карамел и лук, като тя се предлага на същата цена и в същата разфасовка.
Домашното вино пък се търгува по-евтино, в сравнение с в магазина – то върви върви по 4 лева за литър. Мезетата за вино като магарешката пастърма се оферират в обществените мрежи по към 27 лева за кило. Телешката пастърма се може да се купи в комерсиалните вериги малко по-евтино - за по 23 лева./кг. Конският суджук пък върви по 6,20 лева./бройката, без да се прецизира какъв е грамажът.
" Труд "
Таксата за повикване на такси в София да нарастне тройно оферират от сектора на среща с транспортния министър Росен Желязков. Ако новото предложение бъде признато, столичани ще заплащат за услугата сред 2,31 лв. и 3,90 лева според каква цена изберат обособените таксиметрови компании. Така щяло да се избегне повишение на цените на километър и да се реши казусът с късите и нерентабилни курсове. Браншът желае да се усили тройно и цената за престой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР