Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от

...
Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от
Коментари Харесай

Новини или novini: Картината на печата за 28 ноември

Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 28 ноември, четвъртък.
" 24 часа "
Авторът на двойното ликвидиране в Пловдив - Йордан Таков е прострелял с по 2 патрона жертвите си Христо и Васил Ботеви, които са негови близки родственици. Той имал обща бизнес с тях, само че финансови проблеми довели до скандал и пердах, при който се случва двойното ликвидиране. Стрелял е със законното си оръжие, по негови думи – при самозащита. Вероятно е работил в положение на афект. Бизнес сътрудниците имали чести кавги напоследък и няколко пъти се стигало до пердах. 45-годишният Таков към този момент е с обвиняване за двойното ликвидиране и е арестуван за 72 часа. Очаква се прокурорите да изискат от съда негов непрекъснат арест.
" Монитор "
Студентите по стопанска система са изтеглили най-вече студентски заеми. Те са получили 15.2% от отпуснати заеми за интервала от 2010 година до октомври 2019 година, излиза наяве от отговор на министъра на образованието Даниел Вълчев. Най-много на сходни заеми разчитат студентите по управнически науки, медицина, компютърни науки, строителни специалности и юристите. Най-малко са изтеглили бъдещите военни. Общият брой на отпуснатите заеми за 9-годишния интервал е 20 909, само че те внезапно понижават в последните 3 години. Общата сума е близо 142,4 млн. лева
" Труд "
Англия би изгубила възможна война с Русия в Източна Европа, заключва отчет на английски мозъчен концерн, профилиран във военните проучвания. Британската войска и съдружниците ѝ от НАТО изпитват дефицит на артилерийски снаряди и боеприпаси и не биха могли да удържат защитна позиция. Според английското министерство на защитата Обединеното кралство работи с НАТО и е добре оборудвано, предава BBC.
" Сега "
Националната сигурност на Съединени американски щати е атакувана от вътрешната страна. Това предизвестие насочи някогашният консултант на Доналд Тръмп – Джон Болтън. " Америка е объркана. Нашите врагове не са. Трябва да създадем приоритет националната сигурност на Съединени американски щати ", приканва Болтън в профила си в Twitter. Болтън e доста мечтан за очевидец в чуванията на Конгреса в процедурата по импийчмънт, проверяваща дали Тръмп е оказал напън върху Украйна да проверява неговия политически противник Джо Байдън. Демократите желаят да призоват и няколко други високопоставени чиновници да дадат показания пред Конгреса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР