АБВ настоява за оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Това

...
АБВ настоява за оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Това
Коментари Харесай

АБВ поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев

АБВ упорства за оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Това разгласи по време на конференция в Плевен ръководителят на партията Румен Петков, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ. Според него с бездействието си по редица основни за сигурността на жителите на страната въпроси Радев е потвърдил, че е несъответствуващ за заеманата от него служба. Конкретен образец Петков даде с районно управление (на МВР) в Ботевград. „ Искаме оставката на министъра на вътрешните работи по няколко аргументи.
Лично аз съм бил при него на среща и съм го срещнал с това, че щатния състав на районно управление (на МВР) Ботевград е понижен съвсем на половина, което значи една патрулна кола на промяна. Ако я пратят да вземем за пример на злополука на автомагистрала „ Хемус “,q Ботевград остава без покритие. Втората причина за желаната оставка е, че той пое ангажимент по-най бързи метод да се подхващат дейности за превъзмогване на този проблем, даже в Ботевград беше зам.-министърът на вътрешните работи, на който благодаря, че приготви отчет и направи съответните оферти преди четири месеца. И по този начин четири месеца министърът не може да откри време да утвърди стъпките и дейностите, с цел да се реши този въпрос. Това държание на министър Радев е еманация на образеца за лъжата, че ще се назначи във всяко село служител на реда. Този човек няма място в управлението на Министерство на вътрешните работи “, уточни Петков.
Думите му добави Венцислав Николов, които е ръководител на АБВ – Правец. „ В момента по щат в районно управление (на МВР) Ботевград би трябвало да има към 60 души. Реално обаче са към 50 души, а града не е дребен 36 000 души, в това число 12 села,72 махали и покриваме не дребна част от републиканската пътна мрежа. На този декор ще направя съпоставяне с районно управление (на МВР) в Самоков, където живеят почти 37 000 души, а ръководството е към 4 пъти по-голямо “, уточни той.
В стани от тематиката от АБВ разясниха и огромните енергийни планове на България. Според Румен Петков през годините са положени много старания страната ни да бъде докарана до закупуването на газ и електрическа енергия от прилежаща Турция, посредством отричането на планове като „ Южен поток “ и АЕЦ „ Белене “. В тази връзка той напомни, че даже държавното управление на Иван Костов е одобрило градежа на централата, чиято реализация обаче не се случва поради напън, в това число и от чужбина, както и поради чисто вътрешно политическо опълчване, постоянно основано на желанието на избрани обединения да извлекат дял от възможна реализация на централата. „ Ето и в този момент сме очевидци на същото. Макар и доста закъсняло държавното управление внася отчет за решение за отпадане на по този начин наречения мораториум върху „ Белене “ в Народното събрание. Протече спор добра атмосфера в Енергийната комисия.
И по-късно внезапно Българска социалистическа партия внася предложение в Народното събрание за събаряне на мораториума. Това е политическо надскачане, което води до ненужна борба. То е излишно туптене в гърдите от вида: „ Вижте ни нас “. Не се вземат решение по този начин стратегически въпроси. По тях България би трябвало да построи своята единна визия. Не визията на Българска социалистическа партия, АБВ или ГЕРБ. И тази визия би трябвало да бъде следвана методично десетилетия напред. Но когато се прескачаме по този начин в Народното събрание, какво се получава? Естествено е, че в този момент ГЕРБ с право могат да бъдат афектирани и да кажат, че техния кабинет е взел решението, че са го обсъждали с всички в комисията на Народното събрание и да попитат Българска социалистическа партия. „ Защо вършиме нещата по този метод “?
Румен Петков напомни, че по сходен метод през юли 2016 година, след проведени от АБВ съвещания в Народното събрание за отпадане на рестриктивните мерки върху АЕЦ „ Белене “, на които се е постигнал условен консенсус, даже и с представителите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия още веднъж са избързали да изпреварят събитията и да внесат лично предложение за да добият политически дял. „ Тогава Българска социалистическа партия по доста противен и популистки метод отърчаха на другия ден след диалозите и внесоха предложение за топене на „ Белене “. Тогава това взриви ГЕРБ, тъй като бяха излъгани по противен метод, а излъгани несъмнено бяхме и ние от АБВ и несъмнено крайния резултат беше, че предлагането падна “.
За бъдещето на енергийните планове и тяхното значение за България отношение взе и зам.-председателят на АБВ и водач на АБВ-Младежи Любомира Ганчева. “Ние от АБВ сме единствените, които декларирахме, че построяването на АЕЦ Белене би трябвало да стартира в най-кратки периоди, в случай че желаеме да запазим своята енергийна самостоятелност. Визията ни за плана постоянно е била поредна във времето. Вярвам, че плановете за АЕЦ " Белене " и Южен поток би трябвало да бъдат осъществени, тъй като те подсигуряват енергийна самостоятелност, национална сигурност, високо софтуерна стопанска система, качествено обучение и най-много - бъдеще за нас, младите “, разяснява тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР