Абсурдно е, че Русия оправдава войната срещу Украйна с денацификация.

...
Абсурдно е, че Русия оправдава войната срещу Украйна с денацификация.
Коментари Харесай

Дейвид Харис: Денацификация е нужна в Москва, не в Киев

" Абсурдно е, че Русия оправдава войната против Украйна с денацификация. Русия употребява тактики, сходни на нацистките, в своята военна експанзия. Денацификация е нужна в Москва, не в Киев ".

Това сподели пред БНР Дейвид Харис, който от повече от 30 години е изпълнителен шеф на Американския еврейски комитет.

Харис беше у нас и почетен от президента Румен Радев с Почетния знак на президента на Република България, който повече от 30 години управлява организацията. Отличието е за извънреден принос в развиването на другарските връзки сред българския и еврейския народ, укрепването на демократичните полезности, отбраната на правата на индивида, както и за битката с антисемитизма и всички форми на дискриминация.

Той акцентира, че Путин съставлява дълбинна опасност.

" Демокрацията в Русия, която се надявахме да се роди след 1991 година, е редовно разрушавана и към този момент е мъртва. В Русия има фетиш към личността на Владимир Владимирович. Има и корпоративна клептокрация в Москва, която се управлява от Путин ".

В предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт " Харис добави, че в границите на този подтекст Израел е в сложна позиция.

" Израел би трябвало да откри метод да ръководи връзките си с Русия и да не прави компромис с военната експанзия. Виждаме по какъв начин Русия стартира да оказва напън над активността на еврейски и израелски организации на територията на Русия. Да стяга примката към шията на Израел... Ако Русия реши да затвори офисите на Еврейската организация, това ще отвори голяма бездна сред Йерусалим и Москва, " разяснява още Дейвид Харис.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР