Абсурдните конференциите в градската организация на БСП продължават с пълна

...
Абсурдните конференциите в градската организация на БСП продължават с пълна
Коментари Харесай

Новият председател на БСП в район „Централен в Пловдив – анонимник за редовите социалисти

Абсурдните конференциите в градската организация на Българска социалистическа партия не престават с цялостна мощ, водени от работната група на Националния съвет на партията.

От миналите такива в „ Източен “ пенсионер размени млад ITспециалист, в „ Западен” бе определен 52-годишният правист Наум Китанов, който е нов на районната партийна организация, „ трансфериран” от „ Централен”, а в „ Тракия “ и „ Северен “ на председателското място седнаха други двама в пенсионна възраст:Йохан Петков и някогашният зам.-шеф на ВиК Петър Бояджиев – дясната ръка на Манол Генов. Друг „ скъп кадър “ на социалистите – Екатерина Делинова, оглави организацията в регион „ Южен”. Тя нашумя, откакто бе уволнена от директорския пост на ОУ „ Пенчо Славейков”. Според тогавашният началник на РУО същата харчила 32 000 лв. за бонуси, вместо за храни за децата. Дълго време тя беше в болнични, преди да бъде уволнена. След това съдът анулира уволнението ѝ поради процедурни грешки. Самата тя през 2019 година хвърли партийната си брошура, с цел да бъде възобновена през 2021 година от Корнелия Нинова, написа

Медията позна всички нови районни ръководители, преди провеждането на отчетно-изборните конференции. Това дава и ослепителен образец на какво равнище е демократичността в социалистическата партия – нещо, което до неотдавна бе безспорен факт. С похватите си Нинова обаче съумя да затрие всичко, на което се градеше Българска социалистическа партия, а точно партията да си избира ръководителите изпод –нагоре. Това към този момент не е по този начин и шепа хора вземат решение на кои хора какви управителни постове да се разпределят.

Вчера мина и конференцията на най-големия регион – „ Централен “. Както TrafficNews писа десетки делегати не бяха позволени до конференцията, а на входа бяха наети охранители, които да пускат „ правилните” хора.

Председател, на мястото на младия общински консултант Тодор Стоилов, стана никому известният Николай Иванов – член на Българска социалистическа партия от 2019 година, а считаният за любимец доктор Любомир Паунов отхвърли да взе участие в избора. Преди конференцията той написа и обява, в която остро се опълчва на дейностите на работната група, целяща, съгласно него, само да дискредитира и унищожи градската партийна организация под давлението на Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия и персонално на Корнелия Нинова.

В избора имаше няколко уставни нарушавания. Първо,делегатите, които участваха, бяха доста по-малко от броя по избраната квота 1/7. С над 700 постоянни членове в Централен, районната конференция трябваше да наброява най-малко 100 делегати, представители на всички партийни организации.Но огромна част от събранията на главните партийни организации не бяха зачетени заради една или друга причина, само че пък дребният % делегати изцяло кореспондира на думите от записа с Гуцанов, съгласно който „ няма ужасно, че няма делегати “, и с 25% извършени събрания ще бъдат определени партийните органи на районно и градско равнище и техните ръководители.В знак на противоречие огромна част от присъстващите делегати отхвърлиха да вземат участие в съвещанието още първоначално.

Друго нарушаване беше, че номинацията на далия си отказ по-рано през днешния ден доктор Любомир Паунов беше в листата за претенденти за ръководители, а по-късно разбрахме, че той не е подписал и Декларация за единодушие за присъединяване в партийните органи, както е по правилник. Не е ясно какъв брой от определените за областен съвет на Централен и делегати за градската конференция не са подписали заявления за единодушие, а са определени в партийните органи. С оглед на това следва да се счита, че изборът и цялата районна конференция са изцяло нелегитимни!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР