Абсурдна ситуация в Стария Пловдив - строеж завзе част от

...
Абсурдна ситуация в Стария Пловдив - строеж завзе част от
Коментари Харесай

Строеж завзе част от тротоара в Стария Пловдив

Абсурдна обстановка в Стария Пловдив - градеж „ завзе " част от тротоара и старинната улица към Античния спектакъл. Сигналът подадоха наши фенове. Повече вижте в идващия репортаж.


Строежът на 4-етажната постройка на улица „ Стоян Чалъков " в сърцето на Стария град възмути и съседи, и многочислените туристи, тъй като завладява тротоара и даже част от улицата. Оказва се обаче, че всичко е законно, а дейностите са в рамките на частния парцел.
инж. Гено Генов - механически началник и съветник на обекта: Къщата е в частния парцел на възложителя по регулационната линия. Тротоар за мен не съществува пред къщата. Този тротоар най-вероятно просто е образно.
Новостроящата се постройка ще бъде къща за посетители, за която вложителят твърди, че разполага с всички документи.
инж. Гено Генов: Така е утвърден планът. Аз не мисля, че „ изяжда " улицата. Улицата е еднопосочна. Спокойно минава един автомобил. Гражданите имат тротоар от другата страна.
Оказва се, че тротоарите и на четирите парцела от лявата страна на улицата са частна благосъстоятелност и всеки от тях може да се застрои.
Георги Стаменов - кмет на регион „ Централен ", Пловдив: Регулационната линия попада върху външния силует на тротоара и действително няма отклонения по утвърдените им строителни бумаги. В бъдеще при реализация и други капиталови планове всичките здания ще бъдат изтеглени с към 1.50 см напред.
Още през 2016-а година противоречивият градеж е координиран с Националния институт за недвижимо културно завещание като част от колективен монумент на културата в Стария град.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР