Абсолютно нищо не ме притеснява, каза д-р Донка Митова, която

...
Абсолютно нищо не ме притеснява, каза д-р Донка Митова, която
Коментари Харесай

Арестуваната шефка на ТЕЛК в Ловеч имала 95% инвалидност

Абсолютно нищо не ме тормози, сподели доктор Донка Митова, която остана зад решетките.

Съдът остави доктор Донка Митова, ръководител на ТЕЛК-Ловеч, за непрекъснато в ареста. До решението се стигна след неколкократни спирания и скандал сред юриста на обвинената Стефан Гецов и публицисти, отразяващи делото.

Д-р Митова бе арестувана в четвъртък с обвиняване за рушвет, откакто преди година прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане въз основа на разработка на ДАНС. Заедно с нея бе задържан и Валентин Румянов от с. Дерманци, който бил медиатор при приемане на избрани суми.

Преди да бъде даден ход на делото, юрист Гецов изиска отказ на съда, защото от ареста ѝ в четвъртък до петък подзащитната му била обект на медиен интерес, без да е приета за отговорна.

“Журналистическото настъпление ”, както се изрази той, било събитие, което можело да повлияе на докладчика по делото. Тогава бе направено първото спиране. А недоволството си против публицистите юрист Гецов изля и отвън правосъдната зала.

На излизане Минкова бе запитана от какво се тормози. “От нищо! Абсолютно от нищо ”, отвърна тя, до момента в който вървеше с белезници.

Съдия Васил Атанасов отхвърли настояването на юрист Гецов, като посочи, че наличието на медии не може по никакъв метод да повлияе на обективността му.

Последва ново искане от отбраната за час време, през което Минкова да се запознае с материалите на обвиняването. И когато най-сетне всички бяха в залата, юрист Гецов показа голям брой епикризи, доказващи, че докторката страда от разнообразни болести, включително и от цироза. Той настоя за назначение на съдебно-медицинска експертиза, с цел да се даде умозаключение за положението на обвинената и може ли да ѝ бъдат обезпечени условия и режим на хранене в пандиза, отговарящи на влошеното ѝ здраве.

Наблюдаващият зам. областен прокурор Димитър Димитров възрази и още веднъж съвещанието бе прекратено. Този път, с цел да бъдат заверени показаните епикризи. На журналистическо питане към доктор Минкова дали е освидетелствана от ТЕЛК, тя отговори с да и че има 95% неработоспособност.

Съдът счете, че настояването за съдебномедицинска експертиза е безпричинно и го остави без почитание. И най-накрая, като взе поради доказателствата, даде ход на делото. Обвинението сподели, че при претършуване в жилището на обвинената Минкова е била открита забележителна сума пари и 3 папки с медицински документи с по 500 лв. във всяка. Прокурор Димитров настоя за най-тежката мярка не тъй като може да се укрие, а тъй като може да влияе на наранени по делото.

Това бе взето поради от съда, който остави доктор Донка Минкова за непрекъснато в ареста. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР