Абсолютно безпредметно е ветото и сезирането на КС. Това каза

...
Абсолютно безпредметно е ветото и сезирането на КС. Това каза
Коментари Харесай

Радев: Безпредметно е ветото за помощ за Украйна и сезирането на КС

Абсолютно безпредметно е ветото и сезирането на Конституционен съд. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев по отношение на даването на военна помощ за Украйна, съобщи кореспондент на  Sofia24.bg. 

" Неведнъж приканих народните представители, в това число от трибуната на Народно събрание за разсъдък и виновна позиция по тематиката. за жалост, военнолюбците в Народно събрание взеха решение за военна помощ за Украйна с голямо болшинство и задължиха служебното държавно управление да сключи договор с Украйна за такава помощ. Но в днешната извънредно нежна политическа обстановка и равновесие всяка институция във своите действия и всяка партия в своето говорене би трябвало да се придържа към закона прецизно, по този начин както върша и аз ", посочи той.

" Съгласно нормативната уредба налагането на несъгласие не може да трансформира текстове на към този момент подписан интернационален контракт. Тоест ветото е безусловно безпредметно. Сезирането на Конституционния съд след ратификация на интернационален контракт, е невероятно. Но до момента в който госпожа Нинова умува дали да сезира Конституционен съд, Министерството на защитата свърши нейната работа - то ревизира наложеният му от Народното събрание контракт с Украйна. Тази алинея, против която стачкува госпожа Нинова, несъмнено, с съображение, отпада от контракта, и това е в съгласие с украинската страна. Това ще бъде импортирано като проектодоговор незабавно в Народно събрание след Нова година. Така че уповавам се, госпожа Нинова да не предава социалистите и да гласоподава смяната в контракта, съгласно която никое правителство няма да може единствено да взима решение за военна помощ ", изясни Радев.

" Най-важната цел е да имаме най-накрая постоянно държавно управление. Няма никакъв проблем доста бързо да завъртим рулетката с мандатите. Какъв ще е изходът. Аз мисля, че партиите имат време в цялото това опълчване да намерят пътя един към различен ", акцентира той.

Радев разясни, че ще връчи втория мандат незабавно след празниците.

" Докато от трибуната се водят популистки борби, видяхте, че служебното държавно управление към този момент взема решение този въпрос - ще има нарастване на минималната работна заплата и то от 1-ви януари ", заяви президентът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР