Абсолютен рекорд! Истински огнен ад настъпи в Европа след вълната

...
Абсолютен рекорд! Истински огнен ад настъпи в Европа след вълната
Коментари Харесай

Огнен ад в Европа! Температурите удариха 50 градуса (Снимки + Къде е най-горещо?)

Абсолютен връх! Истински огнен пъкъл настъпи в Европа след вълната " Цербер ". Температурите тук-там доближиха 50 градуса, което е извънредно притеснително за жителите на Стария свят. 

 

Рекорда държи Италия, където температурите доближиха 49 градуса. На остров Сардиния даже бушуват пожари, а популацията има тежката задача да се изтегля в най-горещите часове на деня. Същото е и в Гърция. Там термометрите доближиха стойности от 44 градуса, а в Атика избухнаха и горски пожари. Масово морски курорти са евакуирани, а терзанията на управляващите са, че може да се стигне до още по-горещо време другата седмица. В Турция температурите доближиха 45 градуса, а в Испания цели 43. В България към този момент термометрите демонстрират към 40 градуса, само че върхът в Русия - 41 градуса беше подложен през днешния ден.

 

Какво би трябвало да вършим в горещото време? 
 

На първо място - стойте на сянка и пийте доста вода. Носете леки, светли облекла и шапка, тъй като температурите са извънредно високи. В най-горещите часове от деня избягвайте да излизате на открито, а в случай че е належащо, наложително носете шапка и слънцезащитен крем, както и бутилка вода. 

 

Избягвайте да употребявате телефоните си навън, както и да хвърляте неизгасени фасове от цигари. Въздържайте се от палене на огън навън, изключително в горските и полските региони. Въздържайте се и от потреблението на тежки и мазни храни, защото при тези температури това може да докара до съществени здравословни проблеми.

 

Горещата вълна ще продължи и идната седмица, като се чака нов пик на високите температури.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР