Магда била изпратена в изключително тесен кръг, а на опелото

...
Магда била изпратена в изключително тесен кръг, а на опелото
Коментари Харесай

Лили Иванова крие цяла година смъртта на сестра си

Магда била изпратена в извънредно стеснен кръг, а на опелото й в църквата на частен гробищен парк участвали единствено родственици – дъщерите и внуците й. Лили била безапелационна, че сестра й би трябвало да бъде заровена в София, защото двете към този момент нищо не ги свързвало с родния им Кубрат, където в миналото имали дом и парцели – нищо, че там са гробовете на родителите им.

 

Магда била измъчвана от редица здравословни проблеми години наред. За бедя тя претърпяла и тежък пътен случай през 2016 година, откакто бе блъсната от рейс пред входа на блока си в столичния квартал „ Банишора “.

 

Възрастната жена претърпяла комплицирана интервенция, а единият й крайник бил строшен на няколко места. Въпреки положените старания, тя по този начин и не могла да се възвърне. Ходенето и било мъчно, страхувала се, че ще падне, и не желала да излиза от гарсониерата, която й била подарък от звездата на българската сцена.

 

Вместо да се оправя здравословно, Магда била разтърсена освен физически, а и душевен. Отвсякъде личало, че не може да се оправя сама с живота и да се грижи за себе си. Двете й щерки – Мария и Радмила полагали грижи за нея в първите месеци след случая, само че и за тях било доста мъчно и натоварващо.

 

Магда се затворила в панелката си и прекарвала с часове на терасата – единственото място, където можела да диша въздух. Повечето време мълчала, а когато говорела – разказвала за болежките в другите елементи на тялото й. след появяването на първите признаци на деменция, се наложило Лили Иванова да свика фамилния съвет и с племенниците й да вземат решение за настаняването на Магда в приют.

Така всички били задоволени и спокойни, че ще има кой да се грижи за нея 24 часа в денонощието.

 

Въпреки нежеланието на Магда, тя въпреки всичко била призната в Дом за възрастни хора, само че отдалеко си личало, че няма да я бъде. Понякога мълчала, различен път говорела, трети път миксирала мемоари или разказвала неща, които било подозрително, че са се случвали.

С времето станала извънредно трудноподвижна. Налагало се санитари да я обръщат, с цел да не се находища и да не получи декубитални рани.

 

Според мълвата сестрата на Лили била не по-малко чепата от нея. Имала много изострен изказ и не цепела басма никому. Последните дни от живота си била смирена и като че ли вътрешно знаела, че идва моментът, в който ще се пресели в по-добрия свят.

 

Лили приела метафизичен тъжната новина и сама се заела с организацията на погребението, като помолила свои приятели да проучат за подобаваща компания, която да пази поверителност и да не дава публичност, че подготвя за последно сестрата на естрададжийката. Така и станало.

 

Единственото, за което певицата съжалявала, било, че Магда по този начин и не се съгласявала да води разточителен живот приживе. Вместо да се шири в огромен апартамент, тя си харесала гарсониерата в „ Банишора “ и малко откакто овдовяла, се преместила дефинитивно в София.

 

През годините връзките сред двете сестри били на приливи и отливи. Магда не разбирала метода на живот на сестра си, която в търсенето на любовта скачала от брак в брак. Тя пък живеела непретенциозно и по този начин не опознала различен мъж с изключение на брачна половинка си, който обичала безусловно. Грижела се за възрастните си родителите и държала на морала в живота. В първите години на демокрацията Магда имала съществени финансови проблеми и даже продавала корнишони на пазара, с цел да закрепи двата края.

 

Припомняме, че през последните години клюката погреба няколко пъти Магда. Първият беше през 2017 година, откакто никой не я виждаше да излиза от блока дълготрайно време. Тръгна и слух, че си е отишла безшумно и добродушно в старешки дом, след това, че е издъхнала на обичаната си тераса, и така нататък

 

Мълвата носи, че Лили Иванова приготвя най-големия си концерт през последните 30 години, като събитието ще се състои на 14 декември з зала „ Арена София “. Концертът ще е кулминационната точка на обичайното национално турне на естрадната прима, което тя ще направи тази година. Лили, която чукна 85 години през април, разгласи идния величествен концерт в най-голямата спортна зала у нас. Веднага обаче потеглиха догатки, че това ще е самобитно прощаване на огромната певица с обичаната й аудитория.

 

Напоследък изпълнителката усърдно приготвя отдръпването си. Самата тя неотдавна разяснява, че почитателите са тези, които ще решат по кое време да слезе от сцената и че до момента в който има хора, които идват на концертите й, има сили и опция, тя ще пее

 

Въпреки тези думи на примата обаче, даже и най-заклетите й фенове от всички възрасти си дават сметка, че биологичният часовник тиктака и за жалост, Лили Иванова не може да бъде безконечна. Затова те считат, че концертът на 14 декември т.г. в „ Арена София “ ще е толкоз запаметяващ се, че в случай че ориста реши, той да е финален за певицата, събитието в действителност да остане в съзнанието на хората като нещо грандиозно и вълнуващо.

 

За пръв път изпълнителката на шлагера „ Детелини “ ще пее под съпровода на оркестъра на Софийската опера и балет, който ще бъде дирижиран от един от най-талантливите млади диригенти маестро Константин Добройков.

На сцената ще се съберат 67 надарени музиканти дружно с бенда на Лили Иванова. Музикален продуцент и аранжор на концерта е Ангел Дюлгеров, който е китарист и цигулар.

Източник: Уикенд

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР