Абсолютен мит е, че всяка пълна упойка скъсява живота с

...
Абсолютен мит е, че всяка пълна упойка скъсява живота с
Коментари Харесай

Проф. Мая Балитова: Мит е, че всяка пълна упойка скъсява живота с 5 години

" Абсолютен мит е, че всяка цялостна анестезия съкратява живота с 5 години ". Това съобщи проф. Мая Балитова началника на Клиниката по упойка и интензивна терапия на ИСУЛ в предаването „ Пулс ” по Нова нюз.

" Преданестезиологичната консултация е една от най-важните стъпки. Тогава анестезиологът се среща с пациента. Много постоянно, когато интервенцията се постанова незабавно, срещата сред анестезиолога и пациента е в самата операционно. Изключително значим стадий е целият развой ", сподели проф. Белитова.

" Общата упойка съставлява краткотрайно следено се лишава схващане, настава съм на пациента, цялостна липса на сензитивност освен на болежка, а и на температура, на напън, на състояние на тялото в пространството, мускулна релаксация и самостоятелна непоклатимост. Съвременната обща упойка употребява многокомпонентни медикаменти, ориентирани към обособените прицелни свойства на общата упойка, с цел да не се появи токсичност. Един от най-разпространените митова е, че общата упойка е рискова, да едно време е била, само че медицината се развива. Вече имаме доста по-добра инсталация. доста по-добри лекарства и най-много доста умни лекари ", безапелационна е проф. Балитова.

Защо е значима предоперативната консултация с анестезиолога. " Тя е доста значима, тъй като с помощта на нея, анестезиологът се среща с съответния пациент, с неговата физиология, с неговите отклонения от естествения здравен статус. Много постоянно, когато оперативните интервенции се постановат по неотложност, срещата сред анестезиолога и пациента става в самата операционна. Това е извънредно значим стадий ", изясни тя.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР