Абсолютен антипод на цивилизацията. Като Дивия Запад сме - всеки

...
Абсолютен антипод на цивилизацията. Като Дивия Запад сме - всеки
Коментари Харесай

Варненци: Вижте как е в чужбина, а у нас - пълен хаос

Абсолютен противовес на цивилизацията. Като Дивия Запад сме - всеки самичък за себе си! Така варненци разказват един доста огромен проблем в града, като се надяват новата общинска администрация да го вземе драговолно и да го реши.

Той касае прекъсването на коли край учебните заведения в града - във време когато родителите оставят или вземат децата си. В момента няма обособени места за изчакване. Хората се принуждават да стопират на неразрешени места, върху тротоари, паралелно до коли, като това може да докара до пътно-транспортни катастрофи.

В чужбина този проблем е решен доста културно и изискано. Край учебните заведения има места за коли, които се употребяват единствено от тези, които оставят или вземат деца. Обозначени са със специфични знаци - Kiss & Ride. Изключително цивилизован метод, безапелационни са нашите читатели.

Няма смисъл общинската администрация да открива топлата вода. Само да взаимства този почин. Може да се включат и служители на реда, които да наблюдават за реда - то е единствено заран, обед и в края на деня, когато има повече трафик край учебните заведения. Така с изключение на, че ще има ред, ще се прави и превантивна активност, ориентирана към експанзията измежду учениците в края на часовете, оферират още нашите читатели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР